O comunitate din Buzău ameninţă cu proteste, după ce a rămas fără unicul mijloc de transport în comun. Drumul a devenit impracticabil VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Viorel Bănică
Sursa Viorel Bănică

Localnicii din satul Plaiul Nucului, comuna buzoiană Lopătari, ameninţă că vor bloca drumul care leagă localitatea de Buzău dacă autorităţile judeţene nu vor repara drumul. Acesta a devenit impracticabil, din cauza traficului greu din zonă.  Comunitatea a luat foc după ce a aflat că singurul microbuz care asigura transportul public nu mai circulă.

Drumul judeţean 203 K străbate  judeţul Buzău de la est la nord. În comuna Lopatari, pe o lungime de 13 kilometri, între satele Luncile şi Plaiul Nucului, şoseaua nu a fost niciodată asfaltată ci acoperită doar cu balast. 

Din cauza traficului greu din ultima perioada în drum au apărut gropi şi chiar şanţuri care sunt un coşmar pentru autoturisme şi microbuze. 

Mai grav este că, în cazul ivirii unor urgenţe, accesul salvatorilor este aproape imposibil. 

Singurul microbuz care asigura de şapte ani transportul public spre municipiul Buzău nu mai circulă începând de miercuri. ”Din cauza maşinilor de mare tonaj care frecventează zona, soliditatea drumului nu mai permite accesul şi nu mai pot efectua cursa”, a declarat Adelin Voica, transportator.

La aflarea veştii că vor rămâne şi fără transport public, sătenii din Plaiul Nucului s-au revoltat pe indiferenţa autorităţilor. Ei ameninţă cu blocarea drumului judeţean dacă autorităţile nu refac infrastructura rutieră.

Conducerea comunei a făcut nenumărate demersuri la administratorul drumului, Consiliul Judeţean. La rândul lor, autorităţile judeţene dau asigurări ca drumul va fi reparat. 

Drumul 203 K a întrat în reabilitare cu fonduri europene în urma cu câţiva ani. Lucrările se fac însă pe tronsoane iar pentru fiecare porţiune se fac licitaţii separat atât pentru proiectare cât şi pentru execuţie.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Satul lui Băieşu, la final de poveste. Mai puţin de 40 de suflete rezistă în cătunul dintre dealurile Buzăului VIDEO

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Cum arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Piatra semipreţioasă renumită în regiune  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite