O cisternă cu benzină s-a răsturnat la Buzău. Trei persoane au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cisternă răsturnată la Buzău
Cisternă răsturnată la Buzău

O cisternă încărcată cu 5.000 de litri de benzină şi 8.000 de litri motorină s-a răsturnat, vineri, pe DN 2 B Buzău - Brăila, în apropierea unei benzinării, în urma impactului cu o autoutilitară, trei persoane fiind rănite, notează Mediafax.

UPDATE 16.10 O macara este aşteptată în zona unde s-a răsturnat o cisternă încărcată cu combustibil, pe DN 2 B Buzău-Brăila, pentru a repune pe roţi autovehiculul, după care se va încerca transvazarea benzinei şi a motorinei din compartimentul fisurat în urma accidentului.

Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, la ora transmiterii acestei ştiri, pe DN 2 B, la ieşirea din Buzău spre localitatea Gălbinaşi, este aşteptată o macara care să ajute la repunerea pe roţi a cisternei răsturnată în afara şoselei.

El a precizat că după ce cisterna va fi repusă pe roţi, se va transvaza combustibilul din compartimentul fisurat, la faţa locului fiind deja o altă cisternă.

Dănuţ Nicolae a afirmat că mai multe persoane care lucrau la o fabrică de ciocolată din apropierea locului accidentului au fost evacuate, iar activitatea benzinăriei aflate la mai puţin de 100 de metri de cisterna răsturnată a fost oprită.

***

Cisterna încărcată cu 25.000 de litri de benzină şi 8.000 de litri de motorină s-a răstunat în urma impactului cu o autoutilitară Dacia Papuc care nu s-a asigurat la ieşirea din benzinărie. Cisterna este răsturnată în afara şoselei, la circa 20 de metri de benzinărie, iar autoutilitara este grav avariată.

În urma impactului, trei persoane au fost rănite, fiind vorba despre şoferii autovehiculelor, precum şi o pasageră din autoutilitară.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Dănuţ Nicolae, a declarat că un compartiment al cisternei s-a fisurat, astfel că s-a scurs carburant pe carosabil. El a precizat că zona a fost izolată, traficul pe DN 2 B Buzău-Brăila fiind blocat.

Dănuţ Nicolae a mai spus că nu există pericol de explozie sau de incendiu. La faţa locului s-a intervenit cu trei autospeciale ale ISU Buzău. Pompierii au aruncat nisip peste combustibilul scurs.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite