Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 raportate de autorităţile din Buzău s-a dublat faţă de ziua precedentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Judeţul Buzău înregistrează o nouă explozie a numărului de infectări cu coronavirus, după o perioadă de uşoară stagnare. Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 44 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, număr dublu faţă de ziua precedentă.

Cei 44 pacienţi nou confirmaţi au vârste cuprinse între 4 şi 84 de ani. Dintre aceştia, 13 pacienţi au fost diagnosticaţi într-un laborator privat de analize, iar doi pacienţi, într-o unitate sanitară din alt judeţ.  

Cu o zi înainte, Buzăul avea confirmate 22 de cazuri noi de COVID-19, 4 pacienţi fiind diagnosticaţi într-un laborator privat de analize, iar un pacient, într-o unitate sanitară din alt judeţ. 

Tot ieri, autorităţile au raportat şi două noi decese, un bărbat de 65 de ani şi o femeie de 67 de ani.

Conform DSP Buzău, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 2.940, 2.545 persoane fiind declarate vindecate şi externate. De asemenea, 346 de persoane se află în carantină, iar 164 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei, este de 105.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din judeţul Buzău au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.

În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite