Noua instituţie de cultură a Buzăului, inaugurată în complexul Marghiloman, va organiza săptămânal evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, amenajat în Vila Albatros, a fost deschis oficial, joi seară, în prezenţa autorităţilor locale, a oamenilor de cultură din Buzău dar şi a sute de oameni curioşi să viziteze clădirea monument. După inaugurare, primarul municipiului, Constantin Boşcodeală, s-a arătat mulţumit de numărul mare de cetăţeni veniţi să admire fosta reşedinţă a lui Alexandru Marghiloman.

Edilul şef al Buzăului a dat asigurări că instituţia cu sediul în fosta reşedinţă a ministrului Alexandru Marghiloman din parcul cu acelaşi nume va deveni un pol al culturii buzoiene şi va organiza frecvent activităţi specifice.

„Din momentul de faţă vor fi evenimente aproape săptămânal. În afară de asta, în cadrul Centrului de Cultură „Alexandru Marghiloman vor avea loc şi activităţi specifice, respectiv cursuri de iniţiere, activităţi ale corului Lira, ale clubului de femei; în fiecare zi aici vor fi activităţi de cultură şi evident că toţi buzoienii sunt invitaţi în acest spaţiu de cultură al municipului Buzău”, a spus Constantin Boşcodeală.

Cu ocazia inaugurării a avut loc o expoziţie de pictură, grafică şi sculptură. În interior au fost expuse lucrări semnate de Florin Menzopol, Gabriel Mihalache, Răzvan Mihalcea şi Ştefan Lăzărescu. De asemenea, artiştii Lucian Manciu şi Dora Găitanovici au susţinut recitaluri care au încântat publicul venit la eveniment. Printre invitaţi, alături de primarul Buzăului au mai fost prefectul George Sava, proaspătul subprefect Sorin Gheorghe, viceprimarul Alexandru Dunel şi numeroşi oameni de cultură ai judeţului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite