Nouă dintre romii care au năvălit în spital sunt cercetaţi penal pentru „tulburarea ordinii şi liniştii publice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, faptă de care sunt acuzaţi nouă dintre romii care au dat năvală aseară în Spitalul Judeţean. Unul dintre scandalagii, un bucureştean de 54 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE Bărbatul de 54 ani retinut aseară pentru tulburarea liniştii publice a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Este vorba despre Zelter, implicat in ciocnirile de aseară, de la Spitalul Judetean.

Aseară, în jurul orei 19.30, în urma unui apel la 112, Poliţia a fost sesizată despre producerea unui conflict spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. 

Imediat după sesizarea faptei, la faţa locului au fost direcţionate echipaje de poliţie din cadrul dispozitivului prestabilit pentru a efectua măsuri de menţinere a ordinii şi liniştii publice cu ocazia unui eveniment privat care, împreună cu jandarmii, au aplanat conflictul şi au identificat persoanele implicate.

La sediul Poliţiei Municipiului Buzău au fost conduse pentru audieri nouă persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani. Din cercetări a reieşit faptul că un tânăr în vârstă de 35 de ani, din Urziceni, care participase la un ceremonial religios, pe fondul unei stări de rău, a fost adus de mai multe rude la spital.

De asemenea  pentru a se asigura că pacientul primeşte îngrijiri medicale, mai multe persoane care îl însoţeau, au ignorat atenţionările cadrelor medicale, moment în care a fost creată o aglomeraţie, mai multe persoane au fost bruscate, iar altele se manifestau zgomotos.

Faţă de cele nouă persoane au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr. 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar dintre aceştia, faţă de un bucureştean în vârstă de 54 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

În cauză, în contextul în care personalul medical nu a depus plângere sub aspectul comiterii unor eventuale agresiuni fizice, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

De asemenea s-a menţinut în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău un dispozitiv de ordine publică, pentru măsuri specifice până la momentul în care au fost eliminate împrejurările care au condus la producerea incidentului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite