Masă, cazare şi transport gratuite pentru elevii de la învăţământul dual. Detaliile unui parteneriat de excepţie VIDEO

0
0
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Eveniment important pentru învăţământul buzoian: reprezentanţii Primăriei Buzău, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi conducerea Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu” au semnat contractele privind implementarea unui sistem de învaţământ dual împreună cu câteva firme cunoscute din oraş.

Noul parteneriat vine şi cu o premieră din partea municipalităţii. Elevii care se vor pregăti în cadrul firmelor vor primi bani, atât din partea societăţilor, cât şi a Primăriei. De asemenea, tinerii vor avea la dispoziţie masă, cazare şi transport gratuit.

Reprezentanţii firmelor prezente la eveniment speră ca după finalizarea cursurilor de calificare, să angajeze pe piaţa muncii tot mai mulţi absolvenţi.

Ei spun că, prin învăţământul profesional de tip dual, pot pregăti tineri pentru calificările la care au nevoie de specialişti. Numai aşa elevii pot să obţină competenţele necesare pentru a intra pe piaţa muncii.

Conducerea Liceului Tehnologic ”Dimitrie Filipescu” Buzău spune că pune la dispoziţie aproape 30 de locuri pentru şase tipuri de calificări pe care agenţii economici le caută pe piaţa muncii.

O altă premieră a parteneriatului constă în faptul că tutorii de practică ce vor fi aleşi din cadrul companiilor vor avea parte de training cu sprijinul unei universităţi din Finlanda.

Sistemul dual presupune ca autorităţile din sistemul de Educaţie să asigurare pregătirea teoretică tehnică în cadrul şcolii, în timp ce angajatorul trebuie să organizeze formarea practică, la locul de muncă. 

Unul dintre elementele specifice acestui tip de educaţie este faptul că se organizează în baza unui contract de muncă încheiat între agentul economic şi fiecare elev. Învăţământul profesional dual, cu durata de doi ani, a fost introdus în sistemul de educaţie din România în 2012. 

Şcoala Profesională germană de la Braşov, înfiinţată în 2013, a anunţat o rată de angajare de peste 90% în rândul primei generaţii de absolvenţi în sistem dual, fiind prima instituţie de acest tip din România.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite