Luptătorul buzoian Răzvan Ţîru va fi înmormântat joi. Reacţii din lumea sportului, după moartea tânărului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curg reacţiile din lumea sportului, după moartea luptătorului superkombat Răzvan Ţîru, în vârstă de 20 de ani. Acesta mergea duminică de la Buzău la Bucureşti, pentru antrenamente, însă a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o autoutilitară. Trupul tânărului a fost depus la capela Bisericii Sf. Dumitru, de pe strada Parâng.

Rudele sportivului au anunţat pe Facebook că slujba de înmormântare este programată pe data de 19 ianuarie, ora 12.00. la Biserica Sf. Dumitru, strada Parâng, nr. 26, la capela căreia se află deja trupul neînsufleţit al lui Răzvan. El va fi înhumat la cimitirul Sf. Ioan Botezătorul, de pe strada Industriilor, în spatele Fabricii de Geamuri.

Răzvan Ţîru avea 20 de ani, iar duminică seară venea spre Bucureşti pentru a ajunge la un antrenament. „A murit pe loc”, au declarat apropiaţii lui Răzvan. 

Luptătorul se afla la volanul unui autoturism BMW pe raza localităţii Voluntari şi a pierdut controlul volanului, izbind în plin un vehicul staţionat pe marginea drumului. Partea stângă a maşinii a fost distrusă în totalitate, iar din spusele martorilor, pompierii au fost nevoiţi să taie uşa pentru a-l putea scoate pe tânărul buzoian.

  

Pe pagina lui de Facebook au apărut sute de mesaje. "Voiam să lupţi cu viaţa, nu cu adversarii! Cu toţii ne-am dorit să te vedem la Tv campion, nu că ai murit! Dumnezeu să te ierte, campionule: Răzvan Ţîru", a scris pe contul de socializare fosta iubita a lui Răzvan Ţîru.

image

Era văzut de specialişti ca un viitor campion de Superkombat, însă nu a avut nici o şansă să-şi atingă potenţialul. „Era garantat campion mondial. În doi ani ajungea campion mondial. Un băiat ca el nu ştiu dacă o să mai văd în viaţa mea”, a declarat Cezar Gheorghe, antrenorul lui Răzvan Ţîru în circuitul Superkombat, fost sportiv de performanţă, cel mai cunoscut arbitru român din K1.

Răzvan Ţîru a mers pentru prima dată la o sală de arte marţiale când avea 12 ani, la clubul LEX Buzău. Primul său antrenor a fost Iulian ”Muşchi” Mihalcea, un om prin mâna căruia au trecut mulţi campioni. 

„La început am crezut că vine şi el pe aici de câteva ori şi renunţă repede, cum este cazul multora. Dar mi-am dat seama repede că Răzvan nu e genul care să renunţe. Răzvan era muncitor şi ascultător. A devenit campion european de kick-boxing, în Ungaria, şi apoi a câştigat şi titlul mondial. Vă asigur că băiatul ăsta ajungea cel mai bun din lume şi în Superkombat. Era amabil şi ajuta pe toată lumea. Dar când intra în ring se transforma, era imbatabil”, a declarat Iulian Mihalcea pentru un site de sport. 

O reacţie la aflarea acestei veşti a avut şi Eduard Irimia, promoterul Superkombat: "Nu am cuvinte să exprim şocul la aflarea tragediei... Răzvan era pentru un noi un simbol, un exemplu pentru nouă generaţie. Vreau să rămână în memoria noastră că un campion mondial, chiar dacă nu a mai apucat să demonstreze că acolo ar fi ajuns. Suntem îndureraţi, alături de toţi oamenii care au fost în jurul lui, pe lângă familie şi prieteni. Răzvan a avut în Superkombat Academy o a doua familie, alături de Cezar Gheorge, Gheorghe Simion, Alin Huiu, Vintilă Cristian, Bebe, Alex, Alberto şi mulţi alţii. Răzvan o să rămâi în inima noastră", a scris Irimia pe Facebook.

Răzvan Ţîru era un luptător de kick-boxing, din Buzău. În cele opt luni de când prinsese un loc în Superkombat, Răzvan Ţîru reuşise deja să obţină trei victorii, dintre care două prin KO. După mulţi ani de muncă, începea să culeagă roadele. Pe 25 februarie urma să participe într-o gală Superkombat la Bucureşti. Apoi, pe 6 aprilie, era programat să lupte la un alt eveniment, al cărui loc de desfăşurare nu a fost stabilit încă, dar care urmează să fie transmis de CBS, unul dintre cele mai tari posturi de televiziune din SUA. 

În urmă cu o săptămână, una din televiziunile de profil sportiv l-a nominalizat în Top 5 lovituri de knock-out, în urma partidelor susţinute de acesta în 2016.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite