Liceulde Arte din Buzău a obţinut patru dintre cele 11 locuri destinate etapei naţionale a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 18-20 martie 2016, Liceul de Arte „Margareta Sterian” a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, etapa regională. Participanţii, elevi din licee de artă din şapte judeţe -  Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Giurgiu, Tulcea - au făcut dovada talentului, a performanţelor artistice, a numeroaselor ore de studiu sau de pregătire de specialitate.

Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău nu şi-a pierdut statutul de lider al regiunii, reuşind performanţa de a obţine, pentru al treilea an conscutiv, patru dintre cele 11 locuri destinate etapei naţionale a Olimpiadei, surclasând astfel licee prestigioase precum cele din Tulcea, Constanţa, Brăila, Giurgiu, Slobozia sau Călăraşi.

Concurenţa a fost acerbă între cei 82 de candidaţi, însă cei mai buni s-au remarcat prin talent, virtuozitate şi muncă susţinută. Este vorba despre Anghel Ionuţ, clasa a IV-a, vioară, prof. Marilena Nicolescu, Gugulan Albert, clasa a V-a, pian, prof. Emilia Stelea, Chiriţă Miruna, clasa a VI-a, flaut, prof. Marius Bădăruţă, Niţu Marcu, clasa a VIII-a, chitară, prof. Răgălie Marius.

O performanţă deosebită a înregistrat şi corul Liceului de Arte „Margareta Sterian”, clasele V-VIII, dirijat de prof. Ioana Deliu şi Cristian Câmpeanu, care a ocupat tot treapta întâi a podiumului la Olimpiada Corală, etapa regională, desfăşurată la Brăila.

Urmează probele de foc ale etapei naţionale de la Bucureşti pentru interpretare instrumentală, respectiv Satu Mare, pentru interpretare corală, motiv pentru care conducerea liceului vocaţional din Buzău urează succes tuturor celor care vor reprezenta judeţul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite