ISU Buzău deschide punct lucru la Pietroasele, pentru a reduce timpul de răspuns la solicitările din sud-vestul judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău va avea, de vineri, un punct de lucru la Pietroasele, care va asigura intervenţia la incendii, calamităţi şi accidente în patru comune din zona dealului Istriţa. La inaugurare vor participa reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean Buzău, precum şi ai administraţiei publice locale din raionul de intervenţie arondat.

Potrivit unui comunicat al ISU Buzău, ”în ziua de vineri, 11 septembrie 2015, cu începere de la orele 10.00, va fi inaugurat în comuna Pietroasele, printr-un ceremonial militar şi religios, primul punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă <<Neron Lupaşcu>> al judeţului Buzău”.

Punctul de lucru va dispune de două autospeciale, dintre care una de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD Autospeciala de stins incendii are în dotare şi echipamente pentru misiunile de descarcerare şi acordare a primului ajutor medical.

Structura de intervenţie, dislocată de la Detaşamentul de Pompieri Buzău, va deservi zona de sud-vest a judeţului, respectiv comunele Pietroasele, Breaza, Ulmeni şi Merei, cu cele 23 de sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 21.244 ha, cu o populaţie de aproximativ 13.100 de locuitori. 

Spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice au fost puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, autorităţile comunei Pietroasele.

Prin deschiderea punctului de lucru, se va reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 26 de minute la 9 minute, distanţa medie de la 25 km la 8 km şi implicit consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite