Inventivitatea românului nu are limite: pubela pentru încălzirea solară a apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Rer Buzau
Foto Rer Buzau

Firma de salubritate din Buzău a distribuit sute de pubele negre pentru deşeurile menajere. În cele mai multe cazuri, recipientele au ajuns să depoziteze, aşa cum trebuie, de la resturi de carne, scutece, şerveţele, până la cioburi sau cenuşă din sobă. Sunt însă şi situaţii în care ele au căpătat alte destinaţii. De exemplu, cea de rezervor pentru încălzit apa.

Câteva fotografii postate pe Facebook de operatorul de salubritate din Buzău surprind o astfel de instalaţie de încălzire solară, pe bază de… pubelă neagră. 

Bazinul a fost cocoţat pe acoperişul unei locuinţe iar de acolo a fost tras un furtun în casă, pentru alimentarea prin cădere a instalaţiei de apă din baie. Buzoianul inventiv a fost ”cucerit” de culoarea închisă a pubelei care atrage radiaţiile solare, necesare încălzirii apei.

”Pentru unii pubela neagră nu este pentru depozitat deşeuri menajere...:(”, este comentariul care însoţeşte fotografiile cu pubela transformată în rezervor de apă. Din 2014, buzoienii au trecut la colectarea separată a deşeurilor în recipiente puse la dispoziţie de operatorul local de salubritate. 

Pubela neagră le-a fost dată în custodie locuitorilor de la case, în 2015, numai pentru depozitarea deşeurilor menajere.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite