Incendiul din zona industrială a oraşului Buzău, nestins de două zile. Resturile carbonizate încă fumegă VIDEO

0
0
Trei depozite au fost distruse complet Foto I. Bunilă
Trei depozite au fost distruse complet Foto I. Bunilă

Pompierii se luptă de peste 48 de ore să lichideze incendiul din zona industrială a oraşului Buzău. Luni seară, au ars cinci hale, dintre care trei au fost complet distruse, mase plastice, deşeuri şi un autoturism.

Cetăţenii din cartierul Mihai Viteazul spun că sunt afectaţi în continuare de fumul degajat de incendiul izbucnit luni în curtea fabricii de mase plastice. 

Asta, deoarece sub resturile halelor prăbuşite mai sunt focare în multe zone în care nu se poate interveni cu utilaje pentru înlăturarea materialelor.

Pompierii spun că elementele de construcţie s-au prăbuşit şi trebuie înlăturate manual, pentru a ajunge la stivele cu rumeguş şi mase plastice care încă ard mocnit. 

Militarii de la ISU Buzău speră să lichideze incendiul în câteva ore, ca apoi echipele de cercetare să poată intra pentru a stabili cauza probabilă care a dus la izbucnirea incendiului.

Luni seară, la Buzău a ajuns un laborator mobil pentru măsurarea calităţii aerului din Prahova. Potrivit datelor furnizate de APM, măsurătorile au început după miezul nopţii.

Cu ajutorul acestui laborator au fost realizate măsurători de scurtă durată, pentru determinarea concentraţiilor de hidrogen sulfurat, amoniac, benzen, toluen, dioxid de sulf, dioxid de azot şi pulberi în suspensie.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite