Incendiu într-un bloc din Buzău. O bătrână a murit, iar fiica ei s-a intoxicat cu monoxid de carbon

0
Publicat:

O bătrână în vârstă de 95 de ani din municipiul Buzău şi-a pierdut viaţa, iar fiica ei, de 63 de ani, s-a intoxicat cu monoxid de carbon, apartamentul în care locuiau fiind cuprins de flăcări.

Victimele se aflau pe canapea SURSA Arhivă
Victimele se aflau pe canapea SURSA Arhivă

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au fost solicitate în jurul orei 01.00 din noaptea de luni spre marți (20/21 martie 2023)  să intervină în cartierul Broşteni, din municipiul Buzău.

Mai mulți locatari ai unui bloc au sunat la 112 pentru a anunța că simt miros de fum în sistemul de aerisire al clădirii.

La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autoscară, un autoturism de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

Când au ajuns la intervenție, pompierii au descoperit în apartamentul aflat la etajul trei o femeie carbonizată și o alta care agoniza. Focul a cuprins canapeaua pe care se aflau cele două femei.

Victimele incendiului sunt mamă și fiică

O bătrână de 95 de ani și-a pierdut viața, iar fiica acesteia, în vârstă de 63 de ani, a suferit un stop cardio-respirator în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. Echipajul SMURD a început manevrele de resuscitare, iar femeia a fost ulterior stabilizată şi transportată de urgenţă la spital.

„Prima victimă a fost intoxicată cu monoxid de carbon, aflându-se în stop cardio respirator la momentul pătrunderii în apartament, a fost resuscitată de echipajele SMURD și SAJ, iar ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Din nefericire, cea de-a doua victimă de sex feminin a fost găsită carbonizată”, informează ISU Buzău.

Medicii din Spitalul Județean de Urgență Buzău sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire în cazul femeii de 63 de ani. Victima se află în stare critică şi este intubată. Pompierii au început o anchetă pentru a stabili ce a generat incendiul.

„În urma recunoașterii la fața locului s-a constatat că flăcările se manifestă mocnit la o canapea, cel mai probabil izbucnind de la o lumânare uitată aprinsă. Incendiul a produs degajări mari de fum ce s-a extins doar în apartamentul afectat și nu s-a impus măsura evacuării blocului”, transmite ISU Buzău.

Potrivit ISU Buzău, intervenţia s-a încheiat în jurul orei 3.00.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite