Carambol pe E85, cu trei răniți. Autocisternă de Ucraina, printre mașinile implicate VIDEO

0
Publicat:

Un accident în lanţ produs pe DN2E 85, în localitatea buzoiană Poşta Câlnău, s-a soldat cu rănirea a trei persoane. Două autoturisme și trei TIR-uri, între care și o cisternă cu număr de Ucraina, au fost implicate în coliziune.

Viteza neadaptată la condițiile de ceață densă ar fi fost la originea evenimentului de luni, 20 martie 2023. Șoferul vinovat, un buzoian de 21 de ani, a fost transportat în stare gravă la Spitalul Județean Buzău.

Accidentul s-a produs în jurul orei 7 dimineața, într-o intersecție de pe DN2 E85, la Poșta Câlnău.

Mai întâi, un taximetru care oprise lângă axul drumului, cu semnalizarea pornită pentru viraj la stânga, a fost lovit în spate de un autoturism înmatriculat în Buzău.

Ambele autovehicule au ajuns pe contrasens unde au nimerit în fața unei autocisterne cu număr de Ucraina, al cărei șofer nu a mai putut evita impactul.

„În urma impactului, taximetrul a ricoșat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autovehicul de mare tonaj, iar ulterior au fost priectate pe sensul nițial unde au intrat în coliziune cu alte două autoturisme de mare tonaj”, a declarat Cosmin Cireșaru, de la Poliția Rutieră Buzău.

După impactul cu vehiculul de mare tonaj, autoturismele au ricoșat în fața altor două camioane care mergeau unul în spatele celuilalt.

Unul dintre camionagii susține că șoferul autoturismului de culoare neagră a provocat carambolul, pentru că a văzut târziu taximetrul din fața sa.

La acea oră, vizibilitatea era foarte redusă din cauza ceții iar carosabilul umed a făcut ca distanța de frânare să crească. „Un accident urât, din cauza vitezei mari dar și a vizibilității reduse”, spune unul dintre martorii carambolului.

Accidentul rutier în care au fost implicate trei camioane și două autoturisme s-a soldat cu rănirea a trei persoane. Pentru scoaterea unuia dintre șoferi a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Toți cei trei răniți au fost transportați la Spitalul Județean Buzău. Unul dintre ei, un tânăr de doar 21 de ani, din Vadu Pașii, cel care se afla la volanul unuia dintre vehicule, este în stare foarte gravă. Medicii fac eforturi să îi salveze viața. Și tatăl tânărului se află printre persoanele rănite.

„Tânărul în vârstă de 21 de ani a fost transportat la unitatea medicală în stop cardio-respirator, unde a fost resuscitat. Starea lui este critică”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău

Din cauza carambolului, traficul rutier pe șoseaua europeană care leagă Moldova de București s-a desfășurat cu dificlutate timp de peste două ore. Coloanele de mașini care staționau pe ambele sensuri se întindeau pe mai bine de trei kilometri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite