Incendiu de vegetaţie, lângă casele şi pădurea din Bădila. Pompierii buzoieni intervin FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa ISU Buzău
Sursa ISU Buzău

Pompierii buzoieni se confruntă cu un val de indendii de vegetaţie uscată. La Bădila, comuna Pârscov, intervin echipaje de la Detaşamentul Buzău şi staţia Mărunţişu pentru  localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în apropierea locuinţelor şi a unei păduri.

Potrivit ISU Buzău, în urma unui apel la 112, la misiune au fost trimişi un număr de 13 pompieri, cu trei autospeciale de stingere. 

Există riscul extinderii flăcărilor către locuinţele aflate la sud de zona incendiată, dar şi de pădurea aflată la câţiva zeci de metri către nord.

În weekend,  cele mai ample au fost incendiile ce s-au manifestat la locuinţe şi vegetaţie uscată, în unele cazuri, pompierii deplasându-se la de la o intervenţie la alta fără a se întoarce la bază.

Incendii au avut loc în acest weekend în Năeni, Potârnicheşti, Coca Antimireşti, Pănătău, Finţeşti, Săhăteni, Pleşcoi, Băbeni, Jgheab, Cândeşti, Bozioru, Nenciu, Bădila şi au însumat o suprafaţă de peste 73 de hectare.

Una dintre cele mai ample intervenţii din acest week-end a pompierilor buzoieni s-a desfăşurat în data de 05.03.2021, începând cu ora 13:06, când un echipaj de salvatori din cadrul Punctului de Lucru Beceni a început deplasarea în localitatea Coca Antimireşti, unde a fost anunţat un incendiu la vegetaţie uscată.

Ajunşi la faţa locului, aceştia au constatat că incendiul se manifesta violent şi se propaga cu repeziciune din cauza vântului puternic, drept pentru care intervenţia a fost suplimentată cu forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat şi din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, în total participând la intervenţie 3 autospeciale, 1 ATV, 12 subofiţeri, 1 ofiţer şi personal din cadrul SVSU Vintilă Vodă.

După aproximativ 5 ore de luptă cu focul, salvatorii au lichidat incendiul ce distrus în urma lui aproximativ 35 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş, şi 200 de metri de cabluri electrice. Ulterior finalizării intervenţiei a fost stabilită şi cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind acţiunea unor persoane iresponsabile.

”Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate reamintim că incendierea vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea acordului Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale. Aceste incendii au consecinţe grave asupra comunităţilor, ne pot pune în pericol viaţa, bunurile sau proprietăţile”, transmit reprezentanţii ISU Buzău.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Satul lui Băieşu, la final de poveste. Mai puţin de 40 de suflete rezistă în cătunul dintre dealurile Buzăului VIDEO

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Cum arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Piatra semipreţioasă renumită în regiune  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite