În Buzău, filialele celor mai mari partide, PSD şi PNL, sunt măcinate de războaie interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revolta liberalilor este departe de a fi potolită                        Foto Iulian Bunilă
Revolta liberalilor este departe de a fi potolită                        Foto Iulian Bunilă

Dacă în PNL, şefii de la Centru intenţionează să înlocuiască actuala conducere cu foşti pesedişti, în PSD Buzău, s-au format două grupări: una, care îl susţine pe medicul Victor Ioniţă, format din oameni puşi în funcţii de Constantin Boşcodeală, şi cealaltă, reformatoare, care îl propune pentru Primăria Buzău pe omul de afaceri Constantin Toma, susţinut de Marcel Ciolacu, preşedintele organizaţiei judeţene.

În ambele partide, situaţia ar putea fi tranşată miercuri, când sunt programate şedinţe menite a „limpezi apele”.

De o săptămână, PNL Buzău se află pe un butoi de pulbere după ce liderii partidului vor să îi aducă în partid pe Ion Vasile şi Adrian Mocanu, împotriva voinţei celor care se află la conducerea filialei. 

Potrivit unor surse din jurul partidului, după răzmeriţa de duminică, şefii de la Bucureşti au hotărât să calmeze spiritele propunând ca Ovidiu Anghel, actualul director al Electrica Buzău să preia conducerea interimară a filialei, iar grupul pesedist ai cărui exponenţi principali sunt fostul senator Ion Vasile şi deputatul Adrian Mocanu va fi primit în partid. Totodată, se vorbeşte despre demiterile liderilor „răzmeriţei”. 

O hotărâre oficială în acest sens va fi luată miercuri în forurile centrale de decizie ale PNL, când va avea loc şedinta Biroului Permanent Naţional.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca grupul nemulţumiţilor să migreze către alte partide unde se vor regăsi pe listele de candidaturi, varianta cea mai plauzibilă fiind ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Unii dintre liberali spun că dacă Adrian Mocanu şi Ion Vasile vor fi primiţi în partid, vor candida ca independenţi la scrutinul din 5 iunie. 

* Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău, îl susţine pe omul de afaceri Constantin Toma / Foto Iulian Bunilă

image

În PSD Buzău, situaţia nu e deloc diferită faţă de cea din PNL. Luni, viceprimarul Fănică Bîrlă, după ce a fost votat să preia prerogativele de primar, a devoalat conflictul din partid afirmînd că el îl susţine pentru candidatura la Primărie pe doctorul Victor Ioniţă,  şi nu pe Constantin Toma, preferatului lui Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău. 

Gruparea condusă până de curând de Constantin Boşcodeală nu doreşte nici în ruptul capului să îl susţină pe omul de afaceri Constantin Toma, cel care, săptămâna trecută, a afirmat că dacă va câştiga alegerile pentru Palatul Comunal, are de gând să facă un audit al oraşului şi al Primăriei.

Constantin Toma a dat astfel un semnal clar că, dacă va deveni primar, nu vor avea viaţă uşoară cei aflaţi în diferite funcţii de conducere la Primărie sub regimul Boşcodeală, principalii vizaţi fiind cei doi viceprimari, Fănică Bîrlă şi Alexandru Dunel, dar şi şefii de birouri din cadrul Primăriei, mulţi cu bube în cap descoperite în ultimii ani de inspectorii de la Curtea de conturi. 

La fel ca în cazul PNL Buzău, miercurie se anunţă o şedinţă incendiară  la sediul Organizaţiei municipale a PSD, atunci când s-ar putea decide cine va fi candidatul PSD la Primăria Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite