Furia unui tânăr din Buzău al cărui bunic ar fi fost lăsat să moară într-un azil focar de COVID-19. Reacţia DSP

0
0
cenrtru handicap urlaţi niculina panait foto diana frincu
FOTO Arhivă

Bătrânii din azilul din Costeşti, unde a fost declarat focar de COVID-19, sunt refuzaţi la internare şi lăsaţi să moară. Este acuzaţia pe care o tânăr o lansează public împotriva autorităţilor sanitare din Buzău.

”Bunicul meu, lăsat sa moară!”, este titlul mesajului acuzator pe care Andrei Adrian l-a postat luni pe pagina sa de Facebook. 

Acesta descrie, în câteva rânduri, situaţia în care se află bunicul său, de 91 de ani, beneficiar al Căminului pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena”, din Costeşti, judeţul Buzău.

Bătrânul şi alţi doi asistaţi ai centrului social ar fi fost confirmaţi duminică cu noul coronavirus, conform postării tânărului din Buzău. 

”Testarea a fost făcută la azilul de bătrâni din Costeşti acolo unde se roagă să moară în fiecare clipă. De 5 zile nu mănâncă nimic, nu bea apă iar astăzi (luni n.r.) personalul azilului ne-a zis să îi ducem haine, că e pe moarte”, a scris Adrian Andrei pe Facebook. 

Acesta îşi îndreaptă furia către conducerea DSP Buzău, pe care o acuză că a decis ca numai personalul infectat al azilului să fie internat în spitale, nu şi bătrânii bolnavi.

”În starea în care este, împreună cu alţi doi bătrâni testaţi pozitiv, este închis într-o cameră a căminului, unde a hotărât şefa DSP Buzău, fără sprijin şi personal medical. A spus ea că nu îi transferă şi că îi tratează acolo. Cum? Fără să fie nici măcar un cadru medical? Practic îi lasă să moară acolo”, menţionează Adrian Andrei în postarea sa.

În urma anchetei epidemiologice desfăşurate de inspectorii DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, au fost confirmate pozitiv 11 persoane.

”Autorităţile au dispus duminică izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora”, se arată într-un comunicat al DSP Buzău. 

Vă mai recomandăm şi:

Vacanţă de coşmar în România. „Dacă turismul face progrese, să mi le arate şi mie, că eu nu le văd”

Pandemia a adus alte categorii de turişti în Delta Dunării. Cine le-a luat locul studenţilor şi foştilor vamaioţiUltima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite