FOTO Mihai Stoichiţă a donat sânge alături de câteva zeci de fotbalişti din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania a fost gândită de AJF Buzău pentru a reduce deficitul de sânge din spitale
Campania a fost gândită de AJF Buzău pentru a reduce deficitul de sânge din spitale

Zeci de fotbalişti, antrenori, arbitri şi oameni de fotbal din Buzău au mers, marţi dimineaţă, la Centrul de Tranfuzii Buzău pentru a dona sânge în prima zi a campaniei „Fotbalul donează viaţă”, iniţiată de Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău. Preşedintele Comisiei Tehnice din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, s-a aflat printre donatori.

Centrul de Transfuzii Buzău a fost luat cu asalt, la propriu, de mai multe zeci de donatori, veniţi din toate colţurile judeţului. 

Campania a fost gândită de AJF Buzău pentru a reduce deficitul de sânge din spitale,  dar mai ales ca un impuls pentru sprijinirea implicării civice, rezultând într-o creştere a numărului de donatori. 

Toate bonurile valorice obţinute în urma acestei campanii vor fi donate centrelor de copii de sub tutela DGASPC. Cadrele de la Centrul de Transfuzii spun că numai în ultimul an numărului donatorilor permanenţi s-a înjumătăţit.

Printre cei care au ales să sprijine initiative AJF s-a numărat şi directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, care a declarat că se întoarce de fiecare data cu mare placer la Buzău, oraş de care ăl leagă amintiri dintre cele mai plăcute.

Toţi donatorii au beneficiat de analize medicale gratuite, pe care le pot ridica de la sediul Centrului de Transfuzii Buzău în următoarele trei zile. 

Campania va continua şi zile următoare în total fiind aşteptati să participe peste 300 de oameni. Vor dona sânge şi sportivii de la Gloria Buzău, dar şi cei de la clubul vecin, Metalul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite