FOTO Cum arată Aluniş Art Center, spaţiul cultural inaugurat în patria chihlimbarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Un important reper turistic a fost inaugurat, zilele trecute, în comuna buzoiană Colţi, zonă cunoscută pentru cel mai vestit chihlimbar din lume. Este vorba despre un spaţiu expoziţional şi de creaţie artistică, Aluniş Art Center. Aici a fost vernisată şi prima expoziţie de artă vizuală a centrului, care poartă titlul „Amber of the Moment”.

Inaugurarea centrului cultural din satul Aluniş, comuna Colţi,  a avut loc pe 4 iunie, cu respectarea noilor reglementări şi restricţii privind manifestările în spaţiile publice. 

Aluniş Art Center este un spaţiu dedicat comunităţii locale, care are în plan proiecte variate, de la acţiuni de ecologizare a zonei sau proiecte de activism de mediu, la activităţi educative de valorificare a artei meşteşugului artizanal tradiţional. 

Centrul este un spaţiu de creaţie multidisciplinar, în care vor avea loc concerte de jazz, de muzică folk, proiecţii de filme de artă, dar şi documentare, expoziţii de pictură şi sculptură, seri de poezie şi literatură.

Vor fi organizate inclusiv ateliere dedicate celor mici şi nu numai pentru revigorarea meşteşugurilor locale, precum prelucrarea lânii, „dragul” pentru lemn şi tradiţii, tabere dedicate tinerilor artişti şi multe alte evenimente.

Odată cu inaugurarea centrului cultural a avut loc şi vernisajul expoziţiei „Amber of the Moment”, în cadrul căreia expun artiştii Florin Menzopol, Ştefan Daniel Lăzărescu şi Ciprian Dumitrache. Despre expoziţie a vorbit scriitorul şi jurnalistul Dan Mircea Cipariu. 

Expoziţia „Amber of the Moment” poate fi vizitată în perioada 4 iunie – 24 iulie 2020 şi face parte dintr-un inedit program expoziţional conceput de Iulia Gabriela Sîrbu, care aduce în atenţia publicului atât cunoscuţi artişti contemporani, cât şi meşteşugari şi artizani locali.

Pe lângă expoziţia „Amber of the Moment”, în curtea centrului cultural din Aluniş se pot vedea câteva sculpturi din lemn ce vor rămâne expuse permanent sub cerul liber. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite