Fost comandant al Poliţiei Judeţului Buzău, transformat în crescător de păsări. Anual vinde sute de mii de pui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Poliţiei Judeţului Buzău, din perioada 1999 - 2002, colonelul Ion Iaru, a ajuns un fermier de succes. După pensionare, fostul poliţist şi-a deschis o fermă de păsări la marginea municipiului Râmnicu Sărat şi a ajuns ca, anual, să vândă aproape 400.000 de pui de găini şi raţe.

Ion Iaru a început să se ocupe de creşterea păsărilor imediat după ce a ieşit la pensie. 

"Am pornit ca să îmi fac de lucru pentru perioada de pensionare. Am plecat în 2003 de la o hală de găini cumpărate pentru reproducţie şi tot o hală de raţe, pentru gospodăriile populaţiei. Am pornit cu 1.500 de găini de reproducţieşi cu aproximativ 1.500 de raţe de reproducţie iar acum avem peste 6.000 de găini şi peste 6.000 de raţe, spune Ion Iaru.

În timp, ferma sa a ajuns să se întindă pe 25 de hectare, să fie dotată cu echipamente moderne, carr hrănesc şi vaccinează automat păsările. Totul a fost posibil în urma unor eforturi uriaşe şi investiţii de milioane de lei.

Afacerea cu păsări este în plină ascensiune. Râmniceanul este printre singurii din ţară care vând boboci de raţă, motiv pentru care cererea este dublă, fata de ofertă. În prezent, are deja acoperit cu comenzi tot sezonul 2015, când se aşteaptă la o producţie de peste 400.000 de găini şi raţe.

În prezent, la ferma de păsări din Râmnicu Sărat lucrează aproximativ 60 de persoane. În condiţiile în care afacerea merge bine, fostul poliţist se gândeşte să-şi extindă ferma.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite