Fată de 14 ani, violată de propriul tată. Calvarul durează de doi ani

0
0

Un bărbat de 35 de ani din comuna buzoiană Scorțoasa este acuzat că a întreținut relații sexuale cu propria fiică, în vârstă de 14 ani. Bărbatul a fost reținut vineri seară, iar sâmbătă ajunge la Parchet cu propunere de arestare preventivă.

Fata era violată de când avea 12 ani. SURSA Arhivă
Fata era violată de când avea 12 ani. SURSA Arhivă

Fapta care a șocat întreaga comunitate din Scorțoasa a ieșit la iveală zilele trecute, atunci când una dintre fiicele bărbatului le-a mărturisit psihologilor de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău că a fost siluită de propriul tată.

Adolescenta de 14 ani mai are încă două surori, mai mici, iar până de curând locuia cu ele și părinții lor, în comuna Scorțoasa, satul Balta Tocila. La sfârșitul acestei veri, mama a decis să divorțeze și să intre temporar, împreună cu fiicele sale, în grija Protecției Copilului.

Fata le-a mărturisit psihologilor de la DGASPC Buzău că, în urmă cu doi ani, în 2020, tatăl său ar fi obligat-o să întrețină relații sexuale orale. De atunci, violurile s-ar fi repetat. Imediat angajații DGASPDC Buzău au sesizat Inspectoratul Județean de Poliție, care a demarat ancheta.

În prima fază, copila a fost supusă unor controale neuropsihiatrice. După confirmarea obținută în urma cercetărilor și a expertizei medicale, oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore a violatorului.

”Vineri seară, un bărbat de 35 de ani, a fost reținut și se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Buzău”, ne-au declarat reprezentanții IPJ Buzău.

Localnicii din satul Balta Tocila sunt șocați și spun că nu le vine să creadă că vecinul lor a putut face asemenea grozăvie. Oamenii îl descriu ca pe un om normal, care muncea din greu și își îngrijea bine familia.

În trecut, el fusese plecat la muncă în străinătate, iar o perioadă fusese beneficiar de ajutor social. Ancheta oamenilor legii va stabili însă dacă au mai existat și alte victime. Sâmbătă, bărbatul ajunge la Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru aplicarea măsurilor preventive.

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite