Eliminarea taxei pentru apa meteorică, motiv de scandal în Consiliul Local Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipali ai Partidului Democrat Liberal şi cei ai Partidului Poporului Dan-Diaconescu au părăsit astăzi sala în care se desfăşura şedinţa ordinară a Consiliului Local. Decizia a fost luată ca urmare a neincluderii pe ordinea de zi a şedinţei a proiectului privind eliminarea taxei pe apa meteorică.

Zilele trecute, consilierul democrat liberal Ion Barbu a propus un proiect care vizează eliminarea taxei pe apa meteorică din facturile emise de Compania de apă proprietarilor de locuinţe. Pentru că necesită cel puţin o lună pentru a fi propus dezbaterii publice, membrii comisiei de urbanism au decis ca acest proiect sa nu fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, fapt care i-a determinat pe consilierii PDL şi PP-DD să părăsească sala în care se desfăşura şedinţa.

„Această hotărâre nu a fost promovată pe ordinea de zi, prin urmare consider că s-au încălcat prevederile legale şi ne retragem din şedinţă. Era normal ca acest proiect de hotărâre să fie promovat pe ordinea de zi şi doar plenul poate decide dacă e legal sau nu, în niciun caz secretarul municipiului sau alt funcţionar al Primăriei”, a precizat, la ieşirea din sala de şedinţe a Primăriei Buzău, Ion Barbu, consilier municipal din partea PDL.
Alături de cei din PDL au părăsit sala de şedinţă şi cei patru consilieri municipali ai PP-DD.

La încheierea şedinţei, secretarul Primăriei, Ştefan Nedelcu, a ţinut să le explice consilierilor prezenţi că proiectul de hotărâre nu putea fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi pentru că este obligatoriu ca acesta, mai întâi, trebuie să fie publicat pe site-ul Primăriei, apoi timp de o lună să fie supus dezbaterii publice. Nedelcu a mai spus că proiectul de hotărâre privind eliminarea taxei pentru apa meteorică va fi până la urmă introdus pe ordinea de zi a şedinţei CLM Buzău de la sfârşitul lunii decembrie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite