Destinaţie turistică de weekend. Călătorie pe TransMurgeşti, printre sate risipite prin Valea Câlnăului din Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Lângă Râmnicu Sărat se află un drum care străbate creasta unui deal, capabil să astâmpere pofta de condus în curbe, prin păduri dese de o parte şi de cealaltă, cu peisaje care-ţi taie răsuflarea. Odată ajuns aici, dispare orice grijă.

Pe doamna Maria Basma am întâlnit-o la unul dintre popasurile amenajate lângă şoseaua botezată TransMurgeşti. 

”Am văzut atâta frumuseţe în jur şi am zis să bem o cafea, un lucru atât de mărunt, care îţi poate aduce fericire, în familie. Am descoperit că drumul este bun, într-o zonă pe dealuri, printre sate risipite şi îţi împlineşte ziua de plimbare să fie foarte frumoasă”, spune turista din Focşani.

Maria a venit tocmai din Vrancea pentru a petrece cu familia câteva clipe de libertate, în natură, departe de grijile cotidiene şi mai ales de pandemia din ce în ce mai ameninţătoare.

”Această siguranţă este foarte necesară în perioada asta pe care o trecem şi fiecare trebuie să înţeleagă că trebuie să compensăm ceea ce nu mai putem avea din cauza a ceea ce se întâmplă”, spune Maria.

VIDEO

Familia Basma a alocat o zi excursiei pe dealurile de lângă Râmnicu Sărat. Cei trei au admirat cătune vechi şi autentice din Pardoşi şi Murgeşti, au vizitat biserici construite cu secole în urmă, iar la final au poposit pe culmea dealului străbătut de TransMurgeşti pentru a se bucura de natură.

”Avem noroc de o zi splendidă, ne bucurăm de puţină normalitate şi de lipsa agresivităţii urbane. Un loc de vizitat nepaipomenit. Locul este supergeneros. Aşteptam de mult mai multe zile să petrecem în natură”, declară Marcel, turist din Vrancea.

TransMurgeşti, aşa cum a fost botezat de către localnici drumul judeţean 203A, are aproximativ 15 kilometri lungime şi leagă municipiul Râmnicu Sărat de comuna Murgeşti. De aici, şoferii pot admira una dintre cele mai frumoase panorame ale Văii Câlnăului.

”Locul ăsta îl ştiam, am mai făcut trasee cu maşina. El ne-a găsit pe noi. Am zis să ne bem cafeaua într-un moment de linişte, apoi să ne începem rutina zilnică”, spune Bogdan, turist.

Şoseaua ajunge la peste 600 de metri altitudine. Este punctul din care se dezvăluie de o parte şi de cealaltă peisaje deosebite. 

TransMurgeşti a fost modernizat anul trecut şi a devenit în scurt timp una dintre destinaţiile de weekend ale turiştilor din zonă. 

Un alt drum cel puţin la fel de spectaculos este în curs de asfaltare la graniţa dintre judeţul Buzău şi Prahova.

Vă recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite