De Ziua Naţională, defilare în faţa Prefecturii, corturile cu fasole, în Crâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după mulţi ani, la Buzău, festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României se vor desfăşura în două locaţii. Dacă la orele dimineţii, ceremonialul religios şi militar va avea loc în faţa Prefecturii, la prânz, sărbătoarea se va muta în Parcul Crâng, acolo unde se va servi tradiţionala porţie de fasole.

Consiliul Judeţean Buzău a alocat 100.000 de lei pentru organizarea activităţilor dedicate Zilei Naţionale a României. Din suma respectivă, 60.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru pregătirea a 3.000 de porţii cu mâncare - tradiţionala fasole şi ţuică fiartă. În jurul orei 10.00 buzoienii sunt invitaţi în parcul din faţa Prefecturii pentru a asista la depunerea de coroane şi la parada militară. În jurul orei 11.30, sărbătoarea se va muta în Parcul Crâng, acolo unde se vor oferi cetăţenilor produsele pregătite.

Este primul an în care Consiliul Judeţean Buzău organizează masa festivă în Parcul Crâng, lângă obelisc. Corturile vor fi montate în această locaţie pentru ca circulaţia din municipiul Buzău să nu mai aibă de suferit. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite