Cum devin elevii salariaţi încă din şcoală şi se califică pentru o profesie căutată de fabrici VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre firmele care vor şcolariza elevi sunt şi cele din Green Grup - Sursa Green Weee
Printre firmele care vor şcolariza elevi sunt şi cele din Green Grup - Sursa Green Weee

Absolvenţii clasei a VIII-a din toată ţara şi adolescenţii din Republica Moldova care au terminat clasa a IX-a au şansa ca în următorii ani, în paralel cu şcoala, să înveţe o meserie, apoi să le fie asigurat un loc de muncă.

În perioada 4 - 8 iulie 2022, în toată România, se fac înscrierile pentru învăţământul profesional dual.

În acest context, Liceul ”Dimitrie Filipescu", împreună cu cele mai mari 15 firme din Buzău, unele internaţionale, şi autorităţile locale, au creat un parteneriat exclusiv prin care să pregătească muncitori de înaltă calificare pentru industria buzoiană. 

Primăria municipiului Buzău şi companiile din Buzău asigură condiţii unice pentru absolvenţii de clasa a VIII-a din România şi cei de clasa a IX-a din Republica Moldova, oferindu-le 500 lei pe lună, bursă pe toată perioada de trei ani cât durează şcoala, cazare şi mâncare gratuite în cadrul liceului.

Beneficiază de asemenea de transport gratuit cu autobuzele societăţii ”Transbus" Buzău şi de un loc de muncă asigurat prin contract la una din firmele cu care s-a semnat parteneriatul.

Elevii pot opta pentru numeroase calificări căutate pe piaţa forţei de muncă, de la sudor, operator la maşini cu comandă numerică, strungar, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic, mecanic utilaje şi instalaţii în industrie, mecanic auto, fierar betonist, până la electrician auto, electrician exploatare joasă tensiune, electromecanic, 

Elevii de gimnaziu mai pot alge să înveţe apoi să lucreze ca specialist în instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, operator chimist maşini prelucrare mase plastic, operator la prelucrarea maselor plastice termoplastice, operator industrie alimentara sau dulgher.

De asemenea, elevii buni la învăţătură pot continua liceul la seral, iar în situaţia în care îşi obţin Bacalaureatul, pot fi susţinuţi cu burse pentru terminarea unei facultăţi tehnice şi de a deveni ingineri. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite