Drumul Naţional 10 Buzău - Braşov scapă de restricţii, după inaugurarea noului pod de la Cislău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa DRDP Buzău
Sursa DRDP Buzău

Autorităţile au inaugurat, marţi, primul pod rutier construit de la zero, în ultimii 30 de ani, pe un drum naţional din judeţul Buzău. Este vorba despre podul de la Cislău, peste râul Bâsca Chiojdului, a cărui construcţie a început în noiembrie 2020.

Mai multe convoaie de camioane au circulat cu viteză redusă pe pod, pentru a testa rezistenţa viaductului de la kilometrul 46+471.

Timp de câteva minute în şir s-a claxonat, odată cu inaugurarea podului care traversează Bâsca Chiojdului.

Şoferii care tranzitează DN 10 au scăpat de semafoarele amplasate provizoriu la Cislău, la trecerea peste Bâsca Chiojdului. 

Obiectivul, în lungime de 140 de metri, a fost realizat în aproape doi ani. În tot acest timp, în zonă s-a circulat alternativ, traficul fiind semaforizat. 

Este un obiectiv realizat în proporţie de peste 90 la sută cu resurse din judeţul Buzău, de la betoane, forţă de lucru sau structuri metalice. Valoarea lucrărilor de construcţie a podului a fost de peste 17 milioane de lei. 

Noul pod este extrem de important pentru toţi şoferii care circulă pe Drumul Naţional dintre Buzău şi Braşov, în condiţiile în care vechiul pod era deteriorat şi devenise un adevărat pericol public.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite