CRIMA DE LA TOPLICENI: Ucigaşul propriului tată cu drujba fusese scos din ştreang de mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătul de certurile cu tatăl alcoolic, Rică Ioaniţescu a vrut să se spânzure în urmă cu două luni. Ucigaşul i-a luat viaţa părintelui său tăindu-i capul cu drujba, pe fondul consumului de alcool şi a reproşurilor continui ale tatălui. Rudele în văd pe criminal ca o victimă a părintelui beţiv.

Despre Rică Ioniţescu, omul care şi-a băgat tatăl în pământ în noaptea de marţi spre miercuri, rudele spun acum că este doar o victimă a tatălui care suferea de alcoolism. Mai mult îi plâng lui de milă că ajunge în puşcărie, decât îşi jelesc mortul.

"Băiatul ăsta n-are nicio vină, credeţi-mă. N-a mai putut suporta teroarea tatălui, care venea mereu beat şi făcea scandal. Era un copil cuminte şi bine educat, dar toată starea asta de tensiune i-a provocat o depresie. Tatăl său l-a adus în situaţia asta. Se trata de cap la un neuropsihiatru, la Râmnic. Păcat de el acum, că o să stea la puşcărie", a spus Maria Curea, naşa familiei Ioniţescu.

CITEŞTE ŞI:

Şi-a ucis tatăl cu drujba, despicându-i capul în două

Crimă ca-n filmele de groază. Un tânâr şi-a ucis tatăl despicându-i capul în două cu drujba

Aurica Ioaniţescu, rămasă vaduvă şi mama criminalului, a povestit că certurile dintre fiu şi tată erau atât de dese şi de aprige, încât l-au adus pe tânărul de 21 de ani în situaţia de a ucide. Rică Ioaniţescu a mai avut o încercare disperată de scăpat de scandalurile din familie în urmă cu doi luni.

"Îi reproşa orice, ajunsese până acolo încât să-l acuze că trăieşte cu mine. Rică nu mai putea suporta de multă vreme, în urmă cu două luni a vrut să se spânzure. L-am văzut la timp, chiar eu l-am scos din ştreang", a povestit Aurica Ioaniţescu.

Sătenii spun că familia a fost ajunsă de blesteme

Oamenii din sat vorbesc acum pe la colţuri că familia Ioniţescu ar fi urmărită de blestemul unor consăteni. În urmă cu şase ani, cel omorât acum de fiu, Iordachi Nicolae ioaniţescu, a fost implicat într-un caz de omor. Vecinul Gică a murit după ce a fost bătut de Iordachi, fratele său şi alţi cunoscuţi.

"Omul a primit o bătaie ciobănească, cu parul şi picioarele. Nu şi-a mai revenit niciodată după ce l-au tocat bine. A fost internat în spital şi la câteva luni a şi murit. Poliţia a deschis o anchetă dar nu i-a putut dovedi niciodată vinovăţia lui Iordachi. De-atunci îi blestemă familia mortului pentru că pe el l-au crezut vinovat. «Să fii blestemat să nu ai parte de moarte bună», îi spuneau mereu", a povestit Costel Ţintă, un sătean care l-a cunoscut bine pe decedat.

Familia este cunoscută pentru scandalurile pe care le provoca în sat. Constantin Ioaniţescu, fratele celui omorât cu drujba, a făcut puşcărie pentru tentativă de omor.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite