Creşte timpul de aşteptare la Urgenţele spitalului judeţean Buzău, după demisia unui medic specialist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Se adânceşte criza de medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Fostul şef al secţiei, medicul Alina Dăscăleanu, a demisionat şi va pleca să profeseze în străinătate. După plecarea ei, Urgenţele rămân în numai doi medici cu program normal şi alţi doi cu jumătate de normă, în condiţiile în care secţia ar trebui să funcţioneze cu zece medici.

Cu numai 40% din necesarul de medici, pacienţii care vor avea nevoie de îngrijiri trebuie să aştepte mai mult timp până vor ajunge în atenţia unui doctor. “Medicii vor avea o dificultate mai mare în a trata pacienţii şi nu în timpii optimi care ar trebui. Ştiu că pacienţii vor fi nemulţumiţi, dar trebuie să înţeleagă că un singur medic trebuie să vadă 160-180 de pacienţi pe zi”, spune Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean Buzău.

Plecarea unui specialist în medicina de urgenţă vine pe fondul unei lipse cronice de personal specializat, care generează dificultăţi în gestionarea cazurilor care ajung în unitatea de primiri urgenţe.  

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe spun că timpul de aşteptare în care pacienţii vor fi consultaţi va fi mult mai mare, de aceea îi sfătuiesc pe aceia care nu reprezintă cu adevărat urgenţe să meargă la medicii specialişti din Ambulatoriu. “Problema e că timpul de aşteptare al pacienţilor va fi mai lung, iar noi ne concentrăm pe pacienţii critici. Vor fi consultaţi toţi pacienţii, dar în funcţie de gravitate. Dacă sunt pacienţi cronici îi sfătuim să se adreseze medicilor din Ambulatoriu sau medicilor de familie”, declară dr. Adrian Zoican, noul medic şef al UPU.

Criza medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe  a Spitalului Judeţean Buzău nu pare să se rezolve prea curând. Conducerea celei mai mari unităţi medicale din judeţ scoate la concurs, frecvent ,posturi de doctori atât la UPU, cât şi pentru alte secţii, dar puţini sunt cei interesaţi să profeseze aici.

Medicii nu sunt atraşi nici de facilităţile pe care le oferă Consiliul Judeţean împreună cu Spitalul. Doctorii care aleg să lucreze în unitatea spitalicească buzoiană primesc bani de chirie şi beneficiază de decontarea transportului, dacă sunt din alt judeţ.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite