Copaci și stâlpi doborâți de vânt în județul Buzău. Solariile dintr-o comună, făcute franjuri VIDEO

0
Publicat:

Vântul puternic provoacă probleme în tot județul Buzău. Mai mulți copaci au fost puși la pământ de rafalele puternice, un stâlp s-a prăbușit pe carosabil iar în alte zone cablurile de electricitate rupte de vijelie au provocat incendii de vegetație uscată.

Vântul care suflă cu peste 60 de kilometri pe oră a început la orele prânzului să provoace pagube materiale pe teritoriul județului Buzău.

Astfel, conform unei informări primite de la Prefectură, în comuna Amaru au căzut doi plopi pe carosabil, de a cărui degajare se ocupă echipaje de la ISU Prahova. În localitatea Zoresti, vântul a desprins un acoperiș și a afectat conductorii rețelei electrice.

La Cândești, comuna Vernești, a căzut un copac peste linia de electricitate, provocând un incendiu, iar la Viperesti curtea unui cetățean a fost pusă în pericol de căderea iminentă a unui copac într-o curte.

image

La Săseni, comuna Vernești, și Pănătău sunt incendii de vegetație uscată, în primul caz fiind pornit de la rețeaua de electricitate. Iarba uscată a fost aprinsă de scânteile provocate de firele căzute. Totodată, drumul județean care leagă Buzăul de satul Pogonele a fost blocat pe un sens, din cauza unui stâlp de comunicații căzut pe carosabil.

La Smeeni, un copac uscat a fost smuls cu rădăcină cu tot din pământ și trântit de rafalele puternice peste gardul gospodăriei și șosea. Din fericire, pomul nu a căzut peste casă sau vreo mașină aflată în trecere în momentul căderii.

În cursul zilei de marți, pompierii de la ISU Buzău au mai avut o misiune de degajare a unor resturi de zidărie din curtea unui imobil din municipiul Râmnicu Sărat. Până la ora redactării știrii, nu au fost raportate victime omenești sau autoturisme distruse.

În comuna Glodeanu Sărat, un bazin legumicol important, rafalele de vânt au distrus mai multe solarii. Folia a fost făcută franjuri, iar în urma vijeliei au rămas doar stâlpii de susținere. Unii dintre fermieri apucaseră să înființeze culturi în spațiile protejate.

Rafalele puternice au generat avarii la rețeaua de energie electrică, fiind raportate pene de curent în peste 15 localități. Echipe de la Electrica intervin pentru reluarea furnizării energiei electrice, cea mai complexă misiune fiind la Valea Râmnicului

O furtună de praf a fost semnalată de șoferi, la Săhăteni, pe DJ 103 R. Cei care circulau pe drumul dintre Găgeni și Istrița de Jos au traversat o bună bucată din șosea printr-o perdea de praf. Pe unele porțiuni, vizibilitatea a fost redusă din cauza particulelor de praf antrenate de vânt de pe șantierul autostrăzii A7.

Zilele acestea, particule de praf saharian se regăsesc în țara noastră, inclusiv în regiune.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite