Consiliul Concurenţei solicită spargerea monopolului RER Ecologic în Buzău şi desemnarea operatorului de salubritate prin licitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă

Contractul dintre firma de salubritate şi Primăria Buzău este în pericol, după ce Consiliul Concurenţei le-a solicitat aleşilor locali, printr-o adresă, să voteze rezilierea contractului dintre municipalitate şi firma de salubritate, valabil începând cu anul 2018 până în 2026.

Este invocat faptul că nu sunt respectate toate condiţiile necesare prelungirii acestui contract. Pentru că există în derulare un proces în instanţă pe această speţă între firma RER şi ANRSC, instituţia care consideră că noul contract dintre Primărie şi firma de salubritate este ilegal, consilierii au decis să amâne o decizie privind rezilierea contractului cu RER, până când instanţa va da dreptate uneia dintre părţi.

O adresă a Consiliului Concurenţei le solicită consilerilor locali din Buzău să adopte o hotărâre prin care să rezilieze contractul dintre municipalitate şi firma de salubritate, atât pentru serviciul de colectare şi transport, cât şi pentru cel de sortare a gunoaielor. 

Motivul este că Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciilor Comunitare a constatat ilegalităţi în ceea ce priveşte prelungirea contractului cu firma de salubritate.

Se menţionează faptul că în acest contract se stipulează că investiţia de două milioane de euro în construirea staţiei de sortare a deşeurilor de la Vadu Paşii, inaugurată în urmă cu doi ani, va fi amortizată în perioada acestui contract. 

Însă, potrivit unor calcule matematice ale specialiştilor ANRSC, amortizarea investiţiei se face mult mai devreme decât au menţionat cei de la RER, lucru considerat ilegal.

În sedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali au decis să amâne luarea unei decizii privind anularea hotărârii de consiliu privind prelungirea contractului cu RER Ecologic, aşteptând ca instanţa să stabilească o soluţie definitivă în această speţă. Un nou termen în acest proces este programat pentru data de 17 noiembrie.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că în caz că instanţa va stabili că prelungirea contractului cu RER Ecologic este ilegală, atunci Primăria va fi nevoită să organizeze licitaţie pentru atribuirea serviciului de salubritate în municipiu.

Primul contract între Primăria Buzău şi RER Ecologic Service a fost încheiat în 2006 pentru o perioada de 8 ani. În 2014, contractul dintre Primăria Buzău şi RER s-a prelungit pe încă patru ani, până în 2018. Anul trecut, în noiembrie, s-a încheiat un al doilea act adiţional, prin care contractul se prelungea pe încă 8 ani, din 2018 până în 2026.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite