Comisie a Prefecturii pentru controlul tăierilor din pădurea Crâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Tăierile din pădurea Crâng vor fi verificate de o Comisie de Control condusă de Instituţia Prefectului, din care vor face parte mai mulţi reprezetanţi ai Poliţiei, Gărzii Forestiere şi de Mediu.

Aceştia au sarcina să descopere dacă tăierile de ulmi se bazează pe temei legal. Controlul se face în baza unei sesizări a unui parlamentar de Buzău al ALDE, în care semnalează suspiciuni în ceea ce priveşte legalitatea tăierilor masive de arbori din cel mai mare parc buzoian.

Reprezentantul Guvernului în judeţ precizează că, în urma verificărilor din teren, se vor lămuri toate aspectele de legalitate cu privire la exploatarea pădurii Crâng. Rezultatele verificării vor fi prezentate într-o şedinţă a Colegiului Prefectural. 

Săptămâna trecută, Direcţia Silvică şi Primăria Buzău, cele care admnistrează pădurea, respectiv parcul Crâng, au organizat o conferinţă de presă în care au spus că tăierile masive de arbori sunt cauzate de apariţia unei boli care afectează specia ulm. 

Mai exact, spun oficialii Direcţiei Silvice, este vorba despre o ciupercă ce macină pe interior şi usucă această specie, existând pericolul răspândirii şi către arborii sănătoşi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite