Cel mai vârstnic pacient cu COVID-19, confirmat la Buzău. Are 101 ani şi este internat la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai bătrân pacient este internat în Spitalul Judeţean Buzău    Foto Arhivă
Cel mai bătrân pacient este internat în Spitalul Judeţean Buzău    Foto Arhivă

În ultimele 48 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 63 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între un an şi 5 luni şi 101 ani. Duminică a fost raportat şi un deces.

DSP Buzău a anunţat, duminică, 26 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Pacienţii confirmaţi în ultimele 24 de ore au vârste cuprinse între 10 şi 90 de ani.

Numărul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19 de la începutul pandemiei ajunge astfel la 1.556.

Duminică a fost raportat, din păcate, încă un deces în rândul pacienţilor cu COVID-19. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 78 de ani. 

Femeia s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost confirmată cu SARS-CoV-2, apoi transferată pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, unde a decedat.

Pacienta era cunoscută cu fibrilaţie atrială, insuficienţă cardiacă congestivă gr III, accident vascular ischemic, bronhopneumopatie obstructivă cronică st II.

Potrivit DSP Buzău, de la începutul pandemiei 861 persoane s-au vindecat de COVID-19. Duminică, în carantină la domiciliu erau 453 persoane, iar 196 în izolare la domiciliu 196.

Conform raportării de sâmbătă, în judeţul Buzău au fost 37 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2. Cel mai vârstnic buzoian infectat este o femeie de 101 ani, internată pe secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău.

Vă mai recomandăm şi:

Care sunt judeţele care au înregistrat duminică cele mai multe cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2

Acţiune pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în comunităţile de romi

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite