Casă nouă pentru Mioara din Balta Albă, copiii ei şi bunica oarbă. Viaţa în cocioabă, lăsată în urmă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mioara Crângaşu are cinci copii  Sursa Marius Simionică
Mioara Crângaşu are cinci copii  Sursa Marius Simionică

Nouă săptămâni a durat construcţia casei sociale pe care asociaţia caritabilă „Marius şi Prietenii” a donat-o unei familii sărmane din Balta Albă, judeţul Buzău. De locuinţa amenajată şi mobilată la cele mai noi standarde se bucură de câteva zile cinci copilaşi, mama lor, Mioara Crângaşu, şi bunica micuţilor.

Familia Mioarei a trăit toată iarna în frig şi întuneric. Fusese debranşată de la reţeaua de curent, pentru o restanţă de peste 4.000 de lei. 

Cei trei copii şcolari erau nevoiţi să-şi facă temele la lumina lumânării. Între timp, oamenii buni din toată ţara au aflat despre necazul familiei din Balta Albă şi împreună au adus lumina în casa lor.

„Înainte nu ne mai era deloc aminte să faci ceva. Te ajungeau multe, rufe de spălat, vase, mâncarea foarte greu mă descurcam. Am fost contactată de domnul Marius Simionică şi mi-a spus: <Măi, nu-ţi promit, dar o să fac rost de bani să-ţi plătesc curentul. A doua zi a venit să ne ajute cu facturile>”, declara în urmă cu o lună Mioara Crângaşu.

Nu doar cu achitarea curentului s-a ales familia Mioarei de la membrii asociaţiei coordonate de Marius Simionică, ci şi cu promisiunea de a le construi casă nouă mamei şi copiilor ei, în aceeaşi curte. 

Startul lucrărilor a fost dat în urmă cu peste două luni. 

buzaubaltaalba

Foto I. Bunilă

Proiectul social a fost încheiat zilele trecute, iar vestea a fost dată de Marius Simionică pe pagina sa de Facebook, cea prin intermediul căreia a strâns fondurile necesare zidirii locuinţei. 

„Dragii mei prieteni, după nouă săptămâni de muncă am reuşit să finalizăm cea de a noua noastră casă socială, a doua de anul acesta şi totodată cel mai mare şi costisitor proiect al nostru. Să facem o comparaţie între ceea ce am găsit şi ce lăsăm în urmă ar fi extrem de dificil. Am găsit un morman de pietre/lemne lipite cu pământ, datorii o droaie şi durere cât rar mi-a fost dat sa văd. Si am văzut destule!”, a scris Marius Simionică pe Facebook.
buzaumariussimionica

Sursa Marius Simionică

Asociaţia Caritabilă „Marius şi Prietenii” a strâns fonduri de la donatori din Diaspora. Mihai Alexandru a condus echipa de constructori care au muncit cu pentru a termina cât mai repede casa din curtea familiei sărmane.

„Căsuţa asta va avea aproape o sută de metri pătraţi. Ştim cum au stat până acuma. Vor avea ca, la bloc, apă caldă, apă rece, toaletă, exact ce trebuie unei gospodării”, declara Mihai Alexandru, coordonatorul lucrării, înainte de finalizarea casei.

buzaucasa

Sursa Marius Simionică

„De trei săptămâni am lucrat câte 15 ore pe zi pentru că mai era nevoie de un om permanent pentru a finaliza casa. Sunt obosit din absolut orice punct de vedere, de multe ori adorm la 02-03:00 şi mă trezesc la 07:00. Mă trezesc şi mă doare efectiv carnea pe mine. Beau o cafea neagră şi abia după vreo oră sunt apt să ţin lopata sau să ridic vreun sac”, a mai scris Marius Simionică.

Locuinţa are trei camere, baie şi o bucătărie mare, în care copiii au suficient loc să se joace în timp ce mama lor le va găti. Acesta a fost cel mai amplu proiect, susţin reprezentanţii asociaţiei coordonate de Marius Simionică, investiţiile depăşind 35.000 de euro. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite