Cadavrul unei femei, descoperit după stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa ISU Buzău
Sursa ISU Buzău

Incendiile de vegetaţie, fenomen ce pare scăpat de sub controlul autorităţilor, au devenit mortale. O femeie din judeţul Buzău a murit la scurt timp după ce a dat foc uscăturilor adunate din gospodărie.

Victima este o femeie în vârstă de 73 de ani, din localitatea Mărgăriteşti. Potrivit vecinilor, aceasta obişnuia ca în prag de primăvară să-şi cureţe terenurile agricole prin incendiere.

Femeia a avut parte de un sfărşit tragic, în acest weekend, arzând de vie după ce a dat foc vegetaţiei uscate pe care o adunase din bătătură.

Flăcările s-au extins rapid, iar victima a leşinat la scurt timp după ce a inhalat fumul toxic degajat de incendiu. 

Cadavrul femeii a fost descoperit de angajaţii ocolului silvic din Mărgăriteşti, sosiţi să stingă incendiul care ameinţa să cuprindă pădurea. 

"În prima fază a incendiului am fost sesizaţi să intervenim pentru lichidarea focului care ameninţa să se extindă, un alt focar fiind în desfăsurare între Mărgăriteşti şi Beceni, pe 60 de hectare. Pănă la urma nu a mai fost nevoie să acţionăm, întrucât reprezentanţii ocolului silvic din Mărgăriteşti au reuşit să stingă focul”, ne-a declarat Vlăduţ Pârvu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Vecinii sunt îngroziţi, după tragedia produsă. "Aceste incendii au ajuns să omoare oameni si suntem foarte speriaţi. Oricare dintre noi ar fi putut fi surprins de flăcari, la fel ca femeia aceasta care a murit arsă de vie. Cineva trebuie să ia măsuri ca să nu se mai întâmple aşa ceva", ne-a declarat Daniela Paraschiv, o localnică din Mărgăriteşti.

Poliţia a deschis un dosar penal după descoperirea cadavrului în zona incendiată. ”Victima a fost găsită în zona unui incendiu de vegetaţie uscată, parţial carbonizată, fără urme de violenţă", ne-a declarat Cornelia Stroe, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Zeci de pompieri şi localnici s-au mobilizat în week-end pentru a stinge incendiile de vegetaţie uscată care au izbucnit pe dealurile dintre comuna Beceni şi Mărfăriteşti. Flăcările au scăpat de sub control, înteţite de rafalele de vânt, şi s-au întins pe o suprafaţă de peste 400 de hectare.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite