Buzăul, fără iluminat festiv de Moş Nicolae. Cât mai întârzie montarea beculeţelor pe bulevardele oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

La Buzău, iluminatul festiv se lasă aşteptat. Pentru prima oară în ultimii ani, Moş Nicolae găseşte municipiul nepregătit la capitolul iluminat festiv. Explicaţia autorităţilor: întârzierile în organizarea licitaţiei pentru desemnarea firmei care să monteze ornamente şi slaba mobilizare a muncitorilor care au primit această sarcină.

Montarea ornamentelor specifice sărbătorilor de iarnă bate pasul pe loc la Buzău. De câteva zile, firma din Deva care a câştigat licitaţia pentru înfrumuseţarea oraşului Buzău a început montarea steluţelor şi celorlalte ornamente de iarnă, însă ritmul este lent. Până luni seară, nici bradul din faţa Palatului Comunal nu fusese împodobit.

Asaltaţi de reclamaţii, autorităţile oraşului au solicitat firmei câştigătoare să se mobilizeze mai bine, astfel încât oraşul să fie iluminat complet, aşa cum a fost promis în proiectul cu care a obţinut contractul.

”Am întârziat pentru că am fost nevoiţi să organizăm licitaţie publică. Vechiul contract privind serviciul de iluminat public, cu anexa referitoare la ornamentele de sărbători, a expirat pe 31 iulie, astfel că am rămas descoperiţi. A urmat alocarea unei sume din buget, printr-o rectificare, după care am putut declanşa procedura de licitaţie. Nemulţumirea mea e că mă aşteptam ca firma câştigătoare să aibă mai multe echipe şi să monteze mai repede. Azi a venit reprezentantul firmei din Deva cu echipe suplimentare şi le-am cerut ca până mâine dimineaţă să vină cu un grafic. Sper ca până la sfârşitul săptămânii să fie finalizat în proporţie de 90 la sută”, a declarat viceprimarul Ionuţ Apostu.

  

În cursul zilei de astăzi, echipele sosite de la firma de iluminat din Deva lucrau intens la împodobirea brazilor şi montarea ghirlandelor în centru, astfel încât toată instalaţia să fie gata până la ora 17.00, când este programată deschiderea oficială a târgului din centru.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite