Tarabe goale, în pieţe, din cauza gerului. Marfa degerată, vândută la ofertă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sura I. Bunilă
Sura I. Bunilă

Gerul din ultimele zile goneşte micii producători din Piaţa Centrală a Buzăului. Cele mai multe tarabe sunt goale, iar pe alocuri marfa este acoperită cu pături, saci sau folii ca să nu îngheţe.

Din cauza temperaturilor sub limita îngheţului şi a curenţilor reci de aer din incinta pieţei, se plâng comercianţii, aproape jumătate dintre tarabe au fost goale.

”Am adus şi eu salată, ceapă verde, dar după ce am văzut că a îngheţat marfa, am zis să mai aştept. Mai am varză, care este şi ea îngheţată, însă e bine că nu se strică după ce se dezgheaţă”, spune un comerciant. 

În spatele tarabelor, răzbesc deocamdată puţinii producători de legume care deţin solarii încălzite sau cei care aduc marfă din depozitele engros. 

Salata, ceapa şi varza îngheaţă pe tarabe, spre nemulţumirea deopotrivă a clienţilor şi comercianţilor.

”Am căutat nişte salată, am găsit şi la un leu, însă e degerată. E trist în piaţă, în aceste zile. Probabil gerul, frigul, îi ţine pe comercianţi acasă”, spune o clientă.

Comercianţii din pieţe spun că marfa are deocamdată preţ convenabil pentru toate buzunarele, atâta vreme cât este depreciată de îngheţ, însă valoarea verdeţurilor s-ar putea dubla după ce vremea se mai încălzeşte. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite