Buzău:A scos un rinocer dintr-un bloc de zăpadă îngheţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrarea a fost expusă într-un parc din Elveţia
Lucrarea a fost expusă într-un parc din Elveţia

În patru zile şi jumătate, împreună cu un coleg, a reuşit să scoată un rinocer dintr-un bloc de zăpadă. Este povestea de succes a lui Bogdan Lefter, artist plastic buzoian care în luna decembrie a anului trecut a ocupat locul doi la concursul internaţional de sculptură în zăpadă, organizat în Elveţia. Lucrarea sa reprezenta un rinocer care măsura şase metri în lungime şi trei metri înălţime.

Bogdan Lefter este un artist plastic în vârstă de 26 de ani despre care criticii spun că are un talent desăvârșit și că promite mult. El a aflat pe internet de organizarea concursului internaţional de sculptură în zăpadă din Elveţia. A trimis două proiecte şi a avut surpriza să constate că ambele au fost acceptate.

A plecat din ţară împreună cu alţi patru colegi iar acolo s-au împărţit în două echipe. Una formată din trei băieţi şi una formată din el şi un alt artist plastic, Sergiu Ioana, din Curtea de Argeş.

Concursul, la care au participat alte şase echipe din lume, s-a desfăşurat în perioada 13-18 decembrie iar organizatorii le-au pus la dispoziţie, pentru realizarea lucrării, un bloc de zăpadă lung de şase metri şi înalt de trei metri, iar ca unelte au lucrat doar cu drujbe şi topoare.

"A fost o experienţă unică. Eram îmbrăcaţi în costume de ski şi zece ore pe zi stătem şi lucram în zăpadă la temperaturi care ajungeau şi la minus 20 de grade. Nu știu cum am rezistat patru zile atâtea ore în zăpadă. Când scoteam mânuşile mâinile îmi îngheţau instantaneu. Blocurile cu care am lucrat erau din zăpadă îngheţată şi tasată foarte bine. Ca să nu mai vorbim că este foarte greu să scoţi o operă de artă cu un topor şi o drujbă. A fost greu dar la final am avut o satisfacţie imensă", ne-a declarat Bogdan Lefter.

La final, când organizatorii au anunţat premiile, pe locul I se afla echipa Suediei, iar pe locul II echipa României cu lucrarea "Snow rino", care reprezenta un rinocer.

"Pentru noi, faptul că am reuşit să aducem România pe podium la acest concurs a fost un lucru extraordinar", ne-a declarat cu mândrie Bogdan.

Pentru performanţa lor, românii au fost răsplătiţi cu un sejur de trei zile într-o staţiune din Elveţia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite