Buzău: Deszăpezirea parcărilor avansează cu viteza melcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria învinovăţeşte firma de salubrizare pentru problemele ivite
Primăria învinovăţeşte firma de salubrizare pentru problemele ivite

Au trecut câteva zile bune de la ultima ninsoare peste municipiul Buzău dar semnele prăpădului continuă să reziste la tot pasul. Maldăre de omăt îngheţat zac, fără să fie deranjate de nimeni, în parcările oraşului, atât între blocuri cât şi în centrul oraşului. Sute de maşini sunt captive în continuare în parcări, acolo unde proprietarii le-au lăsat în urmă cu o săptămână.

Buzoienii care reuşesc să circule cu autoturismele prin oraş sunt nemulţumiţi însă de numărul extrem de mic al parcărilor disponibile, din centrul oraşului. Mai precis, una din trei parcări este acoperită în continuare cu zăpadă. „Mă învârt de o jumătate de oră să găsesc un loc însă nu am nicio şansă, văd. Am făcut eu prostia să intru într-o parcare cu zăpadă şi nu am mai scos maşina decât împinsă. Nu ştiu pentru ce naiba ne iau şi taxe de parcare, fiindcă văd că nu îşi dau deloc interesul să cureţe”, ne-a declarat Marcel Axinte, şofer.

Pentru un număr de 500 de parcări din oraş se percepe o taxă de 1,5 lei de maşină, locurile fiind administrate de societatea Urbis Serv, aflată în subordinea Primăriei. Dintre acestea, aproape un sfert sunt ocupate cu maldăre de zăpadă. În schimb, conducerea societăţii spune că deszăpezirea parcărilor cu taxă a fost realizată integral dar că mai sunt mici probleme în anumite zone precum Crâng, acolo unde au rămas autoturisme de la începutul ninsorii. „Nu poţi să intri cu tractorul, sunt locuri înguste şi există riscul avarierii autoturismelor. Este dificil pentru că ziua este nebunie în trafic iar noaptea, când se fac cele mai multe lucrări de deszăpezire, ne încurcă maşinile înghesuite în parcări”, ne-a declarat Petre Neagu, directorul Urbis Serv Buzău.

Primăria este supărată firma de salubrizare a oraşului

Problemele cele mai mari sunt în cartiere, unde zăpada domneşte în continuare atât pe carosabil, cât şi între maşinile parcate lângă trotuar. Acestea aparţin domeniului public al municipiului şi, prin contract cu primăria, se află în grija firmei de salubrizare a oraşului, RER Service Buzău. Primăria este nemulţumită de ritmul cu care societatea RER se achită de sarcina prevăzută în contract. „În materie de deszăpezire nu a făcut nici măcar zece la sută din ce a promis primăriei atunci când a solicitat majorarea sumei din contract, pentru modernizarea logisticii”, a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul municipiului, fără să menţioneze dacă urmează o penalizare în acest sens.

La rândul său, Liviu Mocan, directorul RER, spune că societatea sa acţionează continuu, cu toate utilajele şi personalul, însă cantitatea de zăpadă a fost mult prea mare. „Am început deja să cărăm maldărele acumulate, continuăm azi, la noapte, şi sperăm ca în câteva zile să deszăpezim oraşul. Stratul de zăpadă a fost de 60 de centimetri iar oamenii care şi-au deszpăpezit maşinile au aruncat zăpada la întâmplare, pe trotuare sau pe celelalte locuri de parcare”, a explicat Liviu Mocanu de ce sunt dificultăţi în deszăpezirea străzilor secundare şi a parcărilor din oraş.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite