Bonusuri de la firma de salubrizare pentru clienţii care-şi aruncă gunoiul unde trebuie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea comercială care prestează servicii de salubritate în municipiul Buzău va aplica, experimental, un sistem de acordare de reducere a facturilor la gunoi pentru locatarii care vor colecta selectiv deşeurile menajere. În caz că va fi un succes, iniţiativa se va concretiza printr-un proiect de hotărâre care ar urma adoptat în Consiliul Local.

Este vorba despre o iniţiativă pornită în urma a numeroase solicitărilor ale buzoienilor care, atât pe adresa societăţii, cât şi pe reţelele de socializare, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că firma care prestează servicii de salubritate în oraş nu acordă niciun beneficiu locatarilor care colectează selectiv deşeurile menajere. 

Proiectul pilot din municipiul Buzău se va aplica la trei asociaţii de proprietari, aflate pe bulevardul Unirii şi în cartierul Micro 3, care numără un total de 1.060 de apartamente. 

Locatarii vor colecta selectiv deşeurile în lunile iunie şi iulie. Dacă fiecare apartament din aceste asociaţii va colecta cel puţin trei kilograme de deşeuri selectate, într-o lună, factura pentru gunoi se va reduce cu 5 la sută. 

Procentul urcă la 10 la sută în cazul în care cantitatea pe apartament creşte peste 5 kilograme şi la 15 la sută dacă se colectează selectiv peste 8 kilograme de deşeuri într-o lună. 

Cantităţile vor fi însă corelate şi cu media cantităţii de deşeuri care se strîng în prezent din apartamentele incluse în proiect. Colectarea selectivă se va face cu ajutorul sacilor galbeni, folosiţi deja în mai multe cartiere ale oraşului. 

Sacii vor fi coborâţi la parterul blocului în fiecare zi de marţi, când vor fi cântăriţi în prezenţa unui reprezentant al asociaţiei şi vor fi preluaţi de angajaţii de la salubritate. A doua verificare se va face la staţia de sortare unde va fi determinată efectiv cantitatea sortată. 

Pentru că este vorba despre un proiect pilot, la finalul celor două luni, operatorul de salubritate va face un raport pe care îl va înmâna Primăriei şi în care va arăta dacă această metodă de colectare este sau nu viabilă. 

Dacă acest sistem de acordare de bonusuri va funcţiona, el se va transforma într-un proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii publice, apoi va fi adoptat în Consiliul Local Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite