Biserică dintr-un cătun buzoian, făcută scrum în mai puţin de o oră VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa ISU Buzău
Sursa ISU Buzău

Durere mare printre locuitorii satului Negoşina, comuna buzoiană Căneşti. Un incendiu violent, izbucnit miercuri dimineaţă, a distrus complet biserica din sat, construită din contribuţia enoriaşilor şi a Primăriei Căneşti. Un localnic a fost cel care a observat flăcările şi a sunat imediat la 112.

La faţa locului au fost dislocate de urgenţă două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autoscara mecanică şi o autocisternă, cu sprijin de la staţia de pompieri Berca. 

”În urma pătrunderii în zona greu accesibilă autospecialelor de intervenţie, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat la întreaga biserică, fără a surprinde victime”, declară Vlădut Pârvu, de la ISU Buzău.

Incendiul a distrus totul pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi, în mai puţin de o oră. Din păcate, biserica a ars în întregime, fiind salvate doar câteva obiecte din interiorul lăcaşului religios. 

Din spusele sătenilor, biserica din Negoşina a fost construită la începutul anilor 2000, în principal din material lemnos, fapt ce a favorizat procesul de ardere şi dezvoltare rapidă a incendiului. Cauza incendiului este un scurt-circuit la instalaţia electrică a lăcaşului.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite