Aurora Mall şi-a schimbat proprietarul. Acesta promite investiţii în modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurora Shopping Mall
Aurora Shopping Mall

Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, a vândut complexul Aurora Shopping Mall unui fond de investiţii sud-african, NEPI. Fostul proprietar a investit, prin intermediul diviziei imobiliare Cometex, în jur de 25 mil. euro în mallul din Buzău care a fost deschis în 2008, dar a decis acum să cedeze proiectul şi să accepte statutul de chiriaş. Noul proprietar va redezvolta centrul comercial buzoian.

„Preţul“ tranzacţiei a fost stingerea de către cumpărător a unui credit de 22 de milioane de euro contractat de la Investkredit, scrie  Ziarul Financiar. 

„Dacă ne uităm strict la cifrele de investiţii şi ale tranzacţiei, poate părea o tranzacţie în pierdere. Într-o tranzacţie preţul este important, dar contează la fel de mult şi faptul că vindem unui investitor care are ştiinţa şi capacitatea de a dezvolta“, a declarat Ostahie pentru ZF.

Martin Slabbert, CEO-ul NEPI, spune că intenţionează să redezvolte proiectul cu o suprafaţă închiriabilă de 18.000 m.p. din Buzău, printre ai cărui chiriaşi se află Carrefour, C&A sau New Yorker.

Aurora Shopping Mall este dezvoltat pe un teren de 2,3 hectare, iar construcţia este structurată pe trei nivele, având o suprafaţă totală de circa 40.000 de metri pătraţi, din care aproximativ 25.000 metri pătraţi sunt destinaţi galeriilor comerciale. Deţine 60 magazine şi o parcare subterană cu 470 locuri. 

Deschis publicului în noiembrie 2008, Aurora Shopping Mall este cel mai mare centru comercial din jud. Buzău, situat în nordul oraşului Buzău, la intersecţia dintre b-dul Unirii şi Str. Frăsinet.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite