Antrenor de handbal din Buzău, printre pacienţii cu COVID-19 care au decedat în ultimele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Un nou salt al numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, în judeţul Buzău, dar şi un alt deces trecut de autorităţi drept victimă a COVID-19. Este vorba despre Ştefan Miloş, fostul preşedinte al echipei locale de handbal.

Pe 26 iulie, acesta s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău acuzând probleme respiratorii, dar şi febră. 

Starea sa s-a agravat vizibil, iar în dimineata zilei următoare a murit. Miloş suferea de mielom multiplu, o formă de cancer care atacă celulele albe din sânge.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului au fost confirmate 36 de cazuri noi de COVID-19, 5 pacienţi fiind testaţi şi diagnosticaţi în laboratoare private, iar alţi 5 în spitale din Bucureşti. 

Acestor cazuri se adaugă o altă persoană retestată şi reconfirmată pozitiv. Cei 36 de pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 10 şi 89 de ani. 

Deoarece, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării pacienţilor cu COVID-19 sunt, în prezent, ocupate, un numar de 100 de pacienti confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 1.285, 683 persoane fiind declarate vindecate şi externate. De asemenea, 154 peroane se află în carantină, iar 208 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 35.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite