ALEGERI PREZIDENŢALE 2014 ACL acuză că la Buzău zeci de cereri de urnă mobilă nu au fost însoţite de acte medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii ACL Buzău au depus două contestaţii la Biroul Electoral Judeţean, în care au susţinut că în comuna Blăjani au fost înregistrate 67 de cereri pentru urna mobilă, fără a fi însoţite şi de adeverinţe medicale. Ele au fost respinse de BEJ, cu majoritate de voturi, din cei 11 componenţi ai Biroului, doar reprezentanţii ACL şi ai PRM votând pentru acceptarea contestaţiei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 „Aseară, am fost informaţi de reprezentantul nostru într-o secţie de votare de la Blăjani că domnul primar a pus pe cineva să completeze 67 de cereri pentru urnă mobilă la tot felul de inventaţi bolnavi netransportabili. Hai, că nu este nevoie ca domnul primar să aibă prea multă minte, şi nici nu cred că cel care a scris cu mânuţa lui cele 67 de cereri avea ceva minte. Dar eu zic că şi preşedintele secţiei de votare, şi Biroul Electoral Judeţean, care au fost sesizaţi de noi, ar putea şi Poliţia, să facă acest lucru”, a declarat deputatul Cezar Preda, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform preşedintelui BEJ, reclamanţii au sesizat faptul că cererile de urnă mobilă nu ar fi fost însoţite de acte medicale prin care să fie specificată afecţiunea fiecărui solicitant de urnă mobilă, şi în consecinţă motivul pentru care cetăţeanul în cauză nu s-ar putea deplasa la urna de vot. În plus, în sesizarea formulată de ACL se arăta că cererile nu ar fi fost scrise de fiecare solicitant în parte ci de ”o singură mână”.

În urma votului, reprezentanţii BEJ au respins cele două reclamaţii, arătând că la cererile de urnă mobilă au fost depuse adeverinţe care constituie acte oficiale, fapt ce ar fi suficient. Mai mult, potrivit judecătorului Stănescu, specificarea diagnosticului în cererile de urnă mobilă ar însemna încălcarea intimităţii şi confidenţialităţii pacientului, fapt ce contravine legii şi deontologiei cadrelor medicale.

”Prin conţinutul contestaţiei se constată faptul că cererile privind solicitarea urnei mobile nu ar fi fost însoţite de acte medicale prin care să se evidenţieze diagnosticul, denumirea afecţiunii. Dar, adeverinţa medicală de care era însoţită cererea constituie act oficial care atestă faptul că alegătorul este netransportabil, adeverinţa fiind eliberată de un medic sau de o unitate medical. A evidenţia afecţiunea ar însemna să prejudiciezi confidenţialitatea alegătorului ceea ce încalcă deontologia medicului care ar face publică boala unei persoane”, a declarat duminică preşedintele BEJ Buzău, judecătorul Mihai Stănescu.

Pe aceeaşi temă

Prezenţa la vot alegeri prezidenţiale 2014. Totul despre procedura de vot

Prezenta la vot alegeri prezidenţiale 2014. Ordinea candidaţilor pe buletinele de vot

Prezenţa la vot alegeri prezidenţiale 2014. Tinerii trebuie să iasă la vot

Top 10 comunităţi româneşti din lume şi oraşele în care votează la alegerile prezidenţiale din 2014

Alegeri prezidenţiale 2014: cine sunt cei 14 candidaţi pentru Cotroceni

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite