Scriitorul Alex Ştefănescu îi îndeamnă pe tineri la vot: „Istoria nu este un joc de noroc. Tinerii îşi decid singuri viitorul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Ştefănescu crede în puterea votului de duminică, 2 noiembrie FOTO Adevărul
Alex Ştefănescu crede în puterea votului de duminică, 2 noiembrie FOTO Adevărul

„E important în special pentru tineri. Eu vorbesc şi din dragoste faţă de tineri, pentru că un om ca mine nu mai are mult de trăit, în timp ce un tânăr are un viitor întreg în faţă”, spune scriitorul Alex Ştefănescu în mesajul pe care îl transmite românilor înainte de turul I al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie.

Critic literar, dar şi blogger adevarul.ro, Alex Ştefănescu vorbeşte pentru „Adevărul” despre cât de important este ca tinerii să îşi asume răspunderea unei schimbări duminică, în cabina de vot.   

De asemenea, Alex Ştefănescu spune că şi-ar dori un preşedinte cu care să se poată mândri şi în afara graniţelor României, un preşedinte clarvăzător şi cu putere de convingere. Nu în cele din urmă însă, scriitorul atrage atenţia că România nu poate fi abandonată, aşa cum nici un membru de familie sau un prieten nu este lăsat la voia întâmplării atunci când e bolnav. 

Mesajul lui Alex Ştefănescu: 

„Iubite doamne şi domnişoare, stimaţi domni, 

E păcat să nu mergeţi la vot. Înţeleg de ce sunteţi dezamăgiţi şi eu sunt dezamăgit. În 25 de ani de libertate, situaţia în România nu a evoluat aşa cum am fi vrut, dar aceasta nu înseamnă să abandonăm demersurile noastre. Vedeţi, atunci când cineva drag din familie se îmbolnăveşte, nu ridicăm din umeri, nu ne resemnăm şi nu îl abandonăm. Trebuie să încercăm să facem ceva. Hai să mai încercăm o dată! Poate de data aceasta reuşim să schimbăm lucrurile în bine. 

Eu întotdeauna mi-am droit să îmi admir preşedintele şi când merg în străinătate să mă mândresc cu faptul că el este preşedintele ţării mele. Mi-aş dori să am un preşedinte demn, clarvăzător, un preşedinte căruia să-i pese de soarta ţării noastre, să aibă experienţă şi putere de convingere. Un om care să reuşească să evidenţieze ceea ce este mai bun în noi. Cum se face faptul că românii plecaţi în străinătate au aproape toţi rezultate excepţionale în munca lor? Pentru că cineva se ocupă să valorifice ceea ce e bun în ei.

Cum este posibil ca la noi în ţară aceiaşi români să nu muncească cu entuziasm sau chiar deloc? Visez un preşedinte care să valorifice calităţile noastre, bogăţiile ţării, să contribuie la administrarea ţării prin intermediul unui guvern capabil. 

Istoria nu este un joc de noroc. Noi trebuie să decidem şi noi putem să decidem

E important în special pentru tineri. Eu vorbesc şi din dragoste faţă de tineri, pentru că un om ca mine nu mai are mult de trăit, în timp ce un tânăr are un viitor întreg în faţă, chiar tinerii, în mod special, ar trebui să vină la vot pentru că ei decid viitorul lor, nu trebuie ca noi să decidem viitorul tinerilor. O facem şi noi, dar ei au în primul rând această răspundere. 

Istoria nu este un joc de noroc. Noi trebuie să decidem şi noi putem să decidem. Forma directă de a ne exprima hotărârea este prin vot. Hai să facem acest început şi o să vedeţi că lucrurile o să iasă bine.”  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite