Acoperiş nou pentru Piaţa Centrală din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
400 de mii de lei costă lucrările de înlocuire a acoperişului celei mai mari pieţe din municipiul Buzău
400 de mii de lei costă lucrările de înlocuire a acoperişului celei mai mari pieţe din municipiul Buzău

Piaţa Centrală din municipiul Buzău va avea un acoperiş nou. Actualul acoperiş, instalat în urmă cu 12 ani, din policarbonat, va fi înlocuit cu unul din tablă. Este vorba de o investiţie în valoare de 400.000 de lei.

Lucrările pentru înlocuirea acoperişului Pieţei Centrale din municipiul Buzău ar fi trebuit să înceapă la jumătatea lunii iunie. Modernizarea obiectivului însă ar putea să întârzie după ce comisia de cultură întrunită la Slobozia a dat aviz negativ proiectului. 

Conducerea instituţiei care administrează piaţa va depune un memoriu către comisia de cultură, pentru a argumenta necesitatea efectuării acestor lucrări. În caz că lucrurile vor decurge normal, modernizarea pieţei va începe în jurul datei de 15 iunie. „Vom decoperta acoperişul, vom da jos acel policarbonat, care, din punctul meu de vedere, a fost cea mai slabă soluţie la acea vreme, pentru că este un material care lucrează foarte uşor la diferenţele de temperatură, iar piaţa va avea un acoperiş din tablă”, a declarat Cornel Diaconiţă, director SC Pieţe, Târguri şi Oboare Buzău. 

Piaţa Centrală nu se va închide în perioada cât va fi schimbat acoperişul. Vor fi închise doar anumite porţiuni, în zona unde se vor efectua lucrări.

În Piaţa Centrală, mulţi dintre tarabagii stau sub umbrele, chiar dacă e soare sau plouă, din motiv că materialul din policarbonat care acoperă acum piaţa se încinge, la căldură, sau nu asigură permeabilitate, atunci când plouă. De altfel, pieţarii spun că înlocuirea acoperişului este necesară. 

Dacă se va acorda aviz favorabil în urma memoriului depus de SC Pieţe, Târguri şi Oboare, licitaţia pentru modernizarea Pieţei Centrale din municipiul Buzău ar putea avea loc până la sfârşitul lunii mai. 400 de mii de lei costă lucrările de înlocuire a acoperişului celei mai mari pieţe din municipiul Buzău.

Citeşte şi: Buzoienii, chemaţi să întindă o mână de ajutor miilor de familii afectate de inundaţiile din Balcani

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite