Accident pe cel mai periculos drum din România. Mașină izbită de un camion și aruncată pe câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai periculos drum național din România, DN2 E85, face victime aproape zilnic. Două femei din județul Iași au ajuns, joi, 14 septembrie 2023, la Spitalul Județean (SJU) Buzău, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit în spate de un camion cisternă.

Autoturismul a fost lovit în spate și aruncat pe câmp. SURSA IPJ Buzău
Autoturismul a fost lovit în spate și aruncat pe câmp. SURSA IPJ Buzău

Accidentul rutier a avut loc, în jurul orei 15.00, pe DN2 E85, în apropiere de intersecția cu DC 111, către Racovițeni.

Din primele date de la fața locului, în timp ce conducea autocisterna dinspre Râmnicu Sărat către Buzău, un șofer în vârstă de 40 de ani, din Republica Moldova, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe același sens de mers.

După impact, autoturismul la volanul căruia se afla o femeie în vârstă de 40 de ani, din județul Iași, a ieșit în afara părții carosabile. Evenimentul rutier s-a soldat cu rănirea șoferiței din Iași și a unei pasagere a acesteia, o femeie în vârstă de 66 de ani, din același județ.

Coliziunea s-a produs după ce șoferița din Iași a încetinit și virat ușor spre acostamentul șoselei, cu intenția de a opri ca să verifice de ce s-a aprins un martor în bord, șoferul camionului înmatriculat în Republica Moldova fiind cel mai probabil luat prin surprindere de manevra acesteia.

Autoturismul a fost lovit în spate și aruncat pe câmp. SURSA IPJ Buzău
Autoturismul a fost lovit în spate și aruncat pe câmp. SURSA IPJ Buzău

Din cauza accidentului, traficul pe DN2 E85, în apropiere de intersecția cu DC 111, către Racovițeni, a fost restricționat. „În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a transmis IPJ Buzău.

Cel mai probabil, ambii șoferi circulau cu viteză foarte mare iar, în plus, camionagiul nu a păstrat distanța regulamentară între autovehicule.

Pe acest tronson al șoselei europene DN2 E85, polițiștii constată cele mai frecvente abateri privind depășirea limitei de viteză. Miercuri, radarul a înregistrat autovehiculul unui bărbat de 46 de ani, din București, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Racovițeni, 151 km/h.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite