A treia tranşă de vaccinuri a ajuns la Buzău. Campania de imunizare s-a încheiat deja la un spital din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Buzău a primit o nouă tranşă de vaccinuri pentru imunizarea împotriva COVID-19. Este vorba despre a treia tranşă de doze, care a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Buzău.

Dacă în primele două tranşe, judeţul a primit câte 975 de doze, de data aceasta au fost solicitate 500, aproape jumătate din numărul iniţial.

În prima etapă, destinată imunizării cadrelor medicale, la Buzău s-au vaccinat circa 1.500 de persoane, cele mai multe vaccinări fiind înregistrate în centrul de la Spitalul Judeţean. 

Campania a mers bine, spun autorităţile, drept dovadă că, din cele 1.950 de doze primite până acum, o singură doză a fost pierdută.

După o săptămână de la debutul campaniei de vaccinare, au rămas trei centre funcţionale: cel de la Spitalul Judeţean, Spitalul Smeeni şi Spitalul Săpoca- Secţia Ojasca. 

Centrul de la Spitalul Nehoiu şi-a încetat activitatea după ce au fost imunizate toate persoanele care şi-au exprimat dorinţa de a primi serul.

Judeţul Buzău va începe vaccinarea celor peste 90.000 de persoane, care reprezintă persoane de peste 65 de ani şi angajaţi din instituţiile de risc, în doar 15 centre, şi nu 18, câte au fost stabilite iniţial.

Două centre din cele şapte câte ar fi trebuit amenajate în municipiul Buzău au fost şterse de pe listă. În final, aici vor funcţiona doar cinci puncte. 

Cele 15 unităţi de vaccinare de la nivelul judeţului Buzău sunt distribuite astfel: 5 în municipiul Buzău şi câte o unitate de vaccinare în localităţile Râmnicu Sărat, Pogoanele, Nehoiu, Pătârlagele, Vadu Paşii, Verneşti, Berca, Pârscov, Smeeni şi Merei.

Echipele care vor asigura desfăşurarea activităţii de vaccinare la nivelul judeţului Buzău vor fi compuse din câte un coordonator, un medic, doi asistenţi şi un registrator.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ardeiul iute, planta din trusa de urgenţă. Beneficiile explicate de cercetătorii staţiunii legumicole din Buzău

Magia globurilor personalizate. Peisajele de iarnă şi figurile cu Moş Crăciun sunt cele mai cerute modele VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite