A murit Aimée Iacobescu, celebră actriţă născută în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Aimee Iacobescu a murit la vârsta de 71 de ani FOTO Cinemagia

Actriţa Aimée Iacobescu, apreciată mai ales pentru rolul Domniţei Ralu din seria „Haiducii“, a murit la vârsta de 71 de ani. Artista ar fi suferit de cancer. Născută la Unguriu, judeţul Buzău, Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului Naţional vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008.

A absolvit Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (IATC), azi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, în 1968, la clasa profesoarei Beate Fredanov, asistenţi Octavian Cotescu şi Laurenţiu Azimioară.

Fiică a unui farmacist, colonel de armată, a intrat la Actorie deja din primul "foc", împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deşi locurile erau extrem de puţine, mai ales pentru "fete".

La repartiţie însă au venit cu avocatul şi au cerut un loc în Bucureşti, ca "şefi de promoţie", deşi "nu erau"..., şi aşa au trebuit sa fie primiţi de prima scenă a ţării, de Teatrul Naţional, unde Aimée a jucat 40 de ani, din 1968 până în 2008.

Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea şi a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu. A rămas în amintirea publicului cu rolul Domniţei Ralu.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite