A mai rămas o singură licitaţie pentru vânzarea armăsarilor de rasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încă o licitaţie pentru armăsarii de rasă
Încă o licitaţie pentru armăsarii de rasă

Direcţia Silvică Buzău a reuşit să vândă, ieri, la cea de-a doua licitaţie, un număr de unsprezece cabaline de rasă, de la hergheliile din Cislău şi Ruşeţu.

A mai rămas o singură licitaţie, pentru încă 70 de cai, programată pe data de 21 decembrie, pentru care au început deja înscrierile. „Am vândut unsprezece cai de rasă, atât de la herghelia Cislău, cât şi de la Ruşeţu, la preţuri destul de convenabile”, ne-a declarat Dragoş Ştefănescu, de la Direcţia Silvică Buzău.

Preţuri modice, armăsari englezi

Şi-au găsit stăpâni noi cinci cai din rasele Semigreu şi Trăpaş, de la herghelia Ruşeţu, la preţuri de cel puţin 1.080 lei şi şase cai din rasa Pursânge Englez, de la Cislău, la preţuri ce au variat între 1.500 şi 2.400 de lei, în funcţie de greutate şi destinaţia lor.

Cu o săptămână înainte, Direcţia Silvică reuşise să vândă numai trei, dintre cei 84 de cai scoşi la licitaţie.

„În urma unor clasificări, în fiecare primăvară şi toamnă avem o cotă de cabaline la vânzare, unele pentru munci sau pentru expoziţii, altele pentru sacrificare. Prima licitaţie a fost pe 7 decembrie şi din 84 de cai am vândut doar trei, din rasele Semigreu”, declara Dragoş Ştefănescu, după prima licitaţie.

La sfârşitul acestui an, herghelia Cislău a scos la vânzare un număr de 37 de cai din rasa Pursânge Englez, iar herghelia de la Ruşeţu, 47 de cai de tracţiune, din rasele Semigreu şi Trăpaş. Pentru ultima dintre cele trei licitaţii programate la sfârşitul acestui an, care va fi organizată luni, pe 21 decembrie, la sediul Direcţiei Silvice, au mai rămas la vânzare 70 de cai.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite