Ziua 13 de proteste faţă de proiectul de la Roşia Montană. Manifestanţii au împânzit străzile din Centrul Istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cea de-a treisprezecea zi de protest faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană manifestanţii au trecut prin Centrul Istoric FOTO Cristian Vasile
În cea de-a treisprezecea zi de protest faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană manifestanţii au trecut prin Centrul Istoric FOTO Cristian Vasile

Bucureştenii au protestat pentru cea de-a treisprezecea zi la rând faţă de deja controversatul proiect minier de la Roşia Montană. De data aceasta câteva sute de oameni au ajuns pe străzile din Centrul Istoric din Bucureşti unde au discutat cu oamenii despre argumente pro şi contra.

Bucureştenii care manifestează împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană au atins, ieri, cea de-a 13 zi de proteste consecutive, organizate spontan şi fără autorizaţie.

Într-un număr mai mic în comparaţie cu primele zile, manifestanţii nu par să se fi răzgândit, iar cei mai mulţi vorbesc despre organizarea marşului de duminică, unul care ar trebui să întreacă în amploare pe cel de pe 8 septembrie, când peste 10.000 de oameni au mers prin tot oraşul, blocând bulevard cu bulevard. 

După miezul nopţii, mulţimea s-a dus pe străzile din Centrul Istoric unde au încercat să ofere celor prezenţi argumente pro şi contra pentru proiectul de exploatare minieră de Roşia Montană.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Ziua 12 de proteste faţă de proiectul de la Roşia Montană. Mulţimea s-a mutat în pasaj

Ziua 11 de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. Manifestanţii au blocat din nou Bulevardul Elisabeta

Câteva sute de protestari s-au adunat miercuri seară, pentru a unsprezecea zi la rând, în Piaţa Universităţii pentru a manifesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Oamenii au blocat din nou un sens din Bulevardul Regina Elisabeta, lângă Universitate.

VIDEO A zecea zi de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană: concert de muzică clasică pe Bulevardul Regina Elisabeta

UPDATE VIDEO A opta zi de proteste faţă de exploatarea de la Roşia Montană. Marşul prin Capitală a adunat peste 10.000 de oameni

FOTO Protest pe biciclete pentru Roşia Montană. Mii de persoane au scandat în faţa sediului TVR

UPDATE FOTO VIDEO A treia zi de proteste faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană: peste 1.000 de oameni au fost în Piaţa Revoluţiei

Bucureştenii s-au adunat pentru a treia zi în Piaţa Universităţii la fântâna de lângă Facultatea de Arhitectură. Dacă în prima zi 4.000 de oameni au mărşăluit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, luni, Bulevardul Regina Elisabeta a fost blocat, protestatarii eliberând strada după circa şase ore de proteste.

Zgonea i-a trimis o scrisoare lui Băsescu pe subiectul Roşia Montană: „Un referendum este binevenit“

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care a arătat că este de acord cu referendumul propus de şeful statului pe tema Roşia Montană.

Băsescu, despre Roşia Montană: „Când aş primi legea la promulgare, nu aş promulga-o înainte de referendum“

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că, în situaţia în care populaţia se va fragmenta pe tema Roşia Montană, nu va promulga legea înainte de organizarea unui referendum.

FOTO VIDEO Sute de clujeni au protestat din nou faţă de proiectul de la Roşia Montană, au cerut demisia a trei miniştri şi au blocat circulaţia aproape două ore

Sute de clujeni au venit cu familiile şi prietenii ca să protesteze, în Piaţa Unirii, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, în semn de solidaritate cu manifestanţii din Bucureşti. Ei au cerut demisia miniştrilor Mediului, Culturii şi al celui delegat pentru Proiecte de Infrastructură, adică demisia Rovanei Plumb, a lui Daniel Barbu şi a lui Dan Şova. În centru, circulaţia a fost blocată aproape două ore.

Roşia Montană: Ungaria cere României să respecte reglementările europene în domeniul minelor de aur şi „patrimoniul cultural şi de mediu”

Guvernul maghiar cere ca autorităţile române să respecte atât regulile europene în domeniul minelor de aur, cât şi „bunurile de mediu şi culturale” aflate în pericol din cauza proiectului de la Roşia Montană, afirmă luni două ministere de la Budapesta într-un comunicat, citat de MTI.

Primarul Clujului cere Guvernului să retragă proiectul de lege despre Roşia Montană

Primarul Clujului, totodată şi fost premier, Emil Boc, a declarat azi, 4 septembrie, într-o conferinţă de presă, că solicită Guvernului retragerea proiectului de lege privind Roşia Montană întrucât este neconstituţional. Bos susţine că prin el se oferă unei companii private atribuţii de utilitate publică care trebuie să aparţină numai Guvernului sau autorităţilor publice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite