Zgonea i-a trimis o scrisoare lui Băsescu pe subiectul Roşia Montană: „Un referendum este binevenit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care a arătat că este de acord cu referendumul propus de şeful statului pe tema Roşia Montană.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi, pentru Mediafax, că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care a arătat că este de acord cu referendumul propus de şeful statului pe tema Roşia Montană.

 „Am trimis o scrisoare către preşedintele Traian Băsescu în care am arătat că sunt de acord cu referendumul pe tema Roşia Montană şi să spună care sunt etapele demersului“, a declarat Zgonea pentru Mediafax, referindu-se la afirmaţiile făcute luni, de şeful statului, la Adevărul Live.

„Am luat notă de declaraţiile publice în care aţi anunţat disponibilitatea de a demara un referendum naţional privind realizarea proiectului de investiţii de la Roşia Montană. De asemenea, Guvernul României a transmis Parlamentului, spre dezbatere publică, un proiect de lege referitor la acelaşi subiect. Consider că demersul dumneavoastră de a organiza un referendum pe această temă este unul binevenit. Interesul public deosebit pentru acest proiect, care presupune demararea unei investiţii importante legate de resursele de aur din zona Roşia Montană, justifică consultarea cetăţenilor prin intermediul unui referendum. Prin urmare, vă adresez rugămintea de a ne transmite etapele pe care le aveţi în vedere pentru concretizarea demersului, respectiv organizarea referendumului naţional“, se arată în scrisoarea deschisă adresată de Valeriu Zgonea preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu exclude opţiunea de a convoca un referendum pe acest subiect, în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare.

„Eu nu am o problemă să declanşez un referendum naţional pe tema asta. Dimpotrivă, dacă dezbaterile continuă şi nu găsim un mod de a face proiectul acceptabil, decidem democratic prin referendum. Nu exclud posibilitatea să-l organizez odată cu europarlamentarele“, a declarat preşedintele.

Băsescu, la Adevărul Live: „Trebuie să-l întreb ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite